Начало Рали Ал-Атия стана осмия различен победител в IRC тази година

Ал-Атия стана осмия различен победител в IRC тази година

36
0
Насер Ал-Атия

Насер Ал-Атия с Форд Фиеста S2000 спечели рали Кипър и по този начин стана осмия различен победител в IRC сериите тази година.

Последният ден от ралито отново се проведе при слънчево и топло време, а Ал-Атия, който поведе в четвъртък, но имаше проблеми в петък, отново излезе начело в класирането в средата на последния ден, след като лидерът до този момент – Мартин Прокоп, счупи полуоска в етап номер 10. Това обаче създаде проблеми и за самия Ал-Атия, който доста време трябваше да кара зад съперника си, чиито автомобил вдигаше големи облаци прах зад себе си. Повредата обаче коства загуба на над 3 минути на Прокоп и така той едва успя да се добере до подиума, финиширайи на трета позиция зад Роджър Фегали с Шкода Фабия S2000.

Това обаче бе достатъчно, за да могат M-Sport и съответно Форд да си осигурят третото място в шампионата при конструкторите зад Шкода и Пежо.

Чехът Роман Креста спечели победата в Група N със своето Митсубиши Лансер Ево 6. В генералното подреждане той остана шести.

При автомобилите с две задвижващи колела пък победата грабна хари Хънт с Форд Фиеста R2.

Така завърши и тазгодишният IRC шампионат, който бе убедително спечелен от Юхо Ханинен и екипа на Шкода. Всичко обаче ще започне отначало само след около два месеца с рали Монте Карло.