Начало Рали Ал-Атия се оттегли от рали Уелс заради контузия

Ал-Атия се оттегли от рали Уелс заради контузия

28
0
Насър Ал-Атия

Насър Ал-Атия се оттегли от участие в рали Уелс. Пилотът изпитва болка в ръката си след високоскоростната катастрофа, която претърпя по време на предишния кръг в Испания. Лекарите са го посъветвали да не кара във Великобритания.

Инцидентът в Испания стана в осмата отсечка от ралито. Форд Фиеста RS WRC на Ал-Атия излетя от пътя и се преобърна през покрив пет пъти. Състезателят и навигаторът му Джовани Бернанчини се отърваха без сериозни контузии, но копилотът определи катастрофата като най-голямата през кариерата му.

От екипа на М-Спорт пожелаха на катареца бързо възстановяване и допълниха, че нямат търпение да го видят по състезателни отсечки в близко бъдеще.

Ал-Атия се подготвяше да преследва силен резултат в Уелс, където има подиум от P-WRC сериите през 2005 г. Той заяви по-рано, че очаква състезанието, което е истинско предизвикателство за пилотите и отборите.

Оттеглянето от рали Уелс слага край на сезона за Ал-Атия в световния рали шампионат. Той участва в пет надпревари от 12-те кръга досега и има три пети места – в Мексико, Португалия и на Акрополис. Сега е 11-ти в генералното класиране с 30 точки – на 10 зад Андреас Микелсен (Фолксваген), 12 пред Роберт Кубица (Ситроен) и 14 пред Елфин Еванс (М-Спорт).