Начало Рали Ал-Атия спечели за девети път близкоизточния рали шампионат

Ал-Атия спечели за девети път близкоизточния рали шампионат

61
0
Насър Ал-Атия

Насър Ал-Атия спечели за девети път близкоизточния рали шампионат. Единствено Мохамед бин Сулайем има повече титли в първенството от него – цели 14.

Ал-Атия се поздрави с успеха, след като победи в рали Кипър зад волана на Форд Фиеста RRC (подготвена от М-Спорт). Той повече още в първия ден на състезанието и бе пръв във всичките 17 отсечки с изключение на една. На финала преднината му спрямо Халид Ал Касими (Ситроен DS3 RRC) бе цели три минути. Последното място на подиума бе за Абдулазис Алкувари (също с Фиеста RRC).

Вървяхме с чудесна скорост през отсечките, но не поемахме кой знае какви рискове – коментира Ал-Атия. – Всички работихме много упорито за тази победа и съм много щастлив от деветата си титла, постигната с такъв успех. Шампионатът е безкрайно важен за мен. Постижението ни е чудесно за отбора, за Катар, за спонсорите и за всички, които ни подкрепят от години. Надявам се да продължаваме така. Сега ни предстои Дубай, където също ще се борим за първото място. Сигурен съм, че мнозина ще гонят победа там, но ще дадем всичко от себе си, за да вземе още един успех.

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън поздрави Насър и навигатора му Джовани Бернанчини, както и Алкувари за постигнатото от тях.

Абдулазис и Килиан [Дафи] демонстрират огромен прогрес тази година и нямам търпение да видя как ще се представят за волана на Фиеста RS WRC в Испания. Резултатите от Кипър пък показват колко конкурентоспособен автомобил е Фиеста RRC. Фактът, че тази кола е спечелила всички кръгове от тазгодишния близкоизточен шампионат е поредното доказателство, че е страхотна – допълни Уилсън.