Начало Избрани Албон разкри причината за проблемите във втората тренировка

Албон разкри причината за проблемите във втората тренировка

395
0
Александър Албон
Александър Албон, снимка Уилямс

Александър Албон разкри причината за проблемите във втората тренировка. Пилотът на Уилямс обясни, че повреда в хибридната система му е попречила да запише повече обиколки във вчерашната нощна сесия. Албон се надява това да не окажа влияние върху остатъка от състезателния уикенд в Сингапур.

Албон даде 12-то време в първата свободна тренировка на пистата в Марина Бей. Състезателят на Уилямс направи 19 обиколки и показа добра скорост на уличната писта.

Англо-тайландският пилот започна програмата си във втората свободна тренировка. Сесията е от огромно значение, тъй като условията в нея са много близки до тези в неделната надпревара. Албон направи само 5 обиколки, преди да се обади по радиото, че има проблем и се прибра в бокса. До края на FP2 той така и не излезе обратно на трасето. По-късно се оказа, че проблем с батерията на хибридната система е попречила на Албон да запише повече обиколки

„Смятаме, че проблемът е свързан с батерията. Започнах обиколката си и се чувствах добре, но след това просто започнах да губя мощност, докато се движех по правата. Мисля, че вече знаем какъв е проблема“, сподели Албон.

Албон пропусна ценно време във вечерната тренировка. За щастие, механиците успяха да поправят колата навреме за днешния ден. Очакванията са той да не получи наказание.

Междувременно ръководителят на представянето на Уилямс Дейв Робсън разкри малко повече подробности за ситуацията в прессъобщението на отбора след сесията.

„Избрахме да направим някои тестове с Алекс в FP1, очаквайки да завършим подготовката за състезанието по време на FP2“, обясни Робсън.

„За съжаление проблем в системата „ERS“ означаваше, че трябваше да приключим участието си във втората тренировка FP2 само след няколко обиколки с твърди гуми. Монтирахме различен модул на колата на Алекс и опитахме да компенсираме загубеното време по време на третата тренировка“, добави британецът.

Същевременно Албон призна, че Марина Бей не е писта, на която е желателно да се загуби време.. „Тук искате повече пробег, защото това е писта, на която трябва да изградиш доверие. Като цяло колата не се е чувствала твърде зле. Не вярвам, че имаме някакво наказание, но нека да видим“, добави Александър Албон.

В същото време съотборникът на Албон Логан Сарджънт имаше един сравнително спокоен вчерашен ден. Американецът направи общо 52 тура на пистата в Сингапур, която е напълно нова за него.

„Логан имаше по-успешен първи и завърши плана си без никакви проблеми. Той натрупа ценен опит и събра полезна информация за тази трудна писта“, обясни Робсън.

„Той успя да получи добра представа за това как да работи с ниско и високо ниво на гориво на това трасе. Имаме много работа, за да подобрим колата, но знаем какво търсим. Със сигурност ще успеем да постигнем известен напредък в остатъка от уикенда“, добави ръководителят на представянето на болидите на Уилямс.

Албон и Сарджънт остана доста далеч от топ 10 в последната свободна тренировка в Марина Бей. Двамата ще опитат да се измъкнат от първия сегмент от квалификацията, която ще се проведе по-късно днес.