Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон изненадан от топ 3: Нищо специално не сме направили, а и...

Албон изненадан от топ 3: Нищо специално не сме направили, а и на пистата усещането не бе особено добро

1105
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Уилямс

Алекс Албон изненадващо и за самия себе си се класира трети и в двете петъчни тренировки през уикенда за Гран при на Великобритания. Силното представяне на Уилямс бе подчертано от петото място на Логан Сарджънт. Уикендът на домашната надпревара на отбора от Гроув е специален за екипа, който отбелязва 800 Гран при в F1.

„Ще излъжа ако кажа, че не е изненадващо. Очевидно е, че не сме направили нищо специално. Странно е, защото – и не искам да звуча песимистично – усещането на самата писта не особено добро. Но явно другите са още по-зле“, сподели Албон

„Мисля, че днес вятърът бе сериозен проблем. Наистина влияе върху баланса на колата. Ние обаче изглежда се справихме с това по-добре от почти всички останали. Имаме и някои новости. Досега отбелязахме, че поведението на колата е малко по-добро във високоскоростните, отколкото в нискоскоростните завои. Състезателното ни темпо бе силно с гумите хард. Сега трябва да останем здраво стъпили на земята и да се съсредоточим върху себе си. Но определено беше странно да завърша обиколката и да се видя в топ 3“, призна отново Албон.

„Честно казано, балансът се променя във всяка крива заради вятъра, защото идва върху колата от различни посоки. В трети завой например е нестабилна задната част, в четвърти – предната. Не можеш наистина да си позволиш да атакуваш, защото така или иначе вървиш с горе-долу една и съща скорост в тези секции, само вятърът ту е отпред, ту отзад. На тази писта всичко опира до компромис. Трябва да оптимизираш болида за такива условия“, допълни Албон.

Сарджънт също каза, че промяната в температурите и посоката на вятъра е имала сериозно влияние върху поведението на автомобилите

Той изпробва ново задно крило, което Уилямс ще използва по-нататък през сезон. Албон пък изпита ново предно крило и ще продължи да кара с него през останалата част от уикенда на Силвърстоун.