Начало Избрани Албон: Очаквах състезанието на Силвърстоун да бъде малко по-трудно

Албон: Очаквах състезанието на Силвърстоун да бъде малко по-трудно

416
0
Алексанър Албон, Уилямс
Александър Албон, снимка Уилямс

Александър Албон финишира на осма позиция във вчерашната Гран при на Великобритания. Пилотът на Уилямс призна, че е очаквал да има повече трудности в състезанието, особено като се има предвид наличието на по-бързи автомобили зад него.

Уикендът на пистата „Силвърстоун“ бе изключително специален за Уилямс. Отборът от Гроув отпразнува старт №800 в F1. По този повод Уилямс използваше специална разцветка върху болидите на Александър Албон и Логан Сарджънт. Разбира се, върху нея си личеше флага на Великобритания. Освен това тимът организира няколко събития, с които отбеляза този впечатляващ юбилей

Албон показа отлична скорост по време на целия рейс уикенд в Обединеното кралство. Състезателят на Уилямс намери място в третия сегмент от квалификацията и даде осмо време. Така той записа още едно участие в Q3 от началото на настоящата кампания.

Албон показа много добро темпо във вчерашната Гран при на Великобритания. Англо-тайландският състезател се движеше в топ 10 през повечето обиколки на Силвърстоун. В края на надпреварата той успя да прескочи пилотите на Ферари и се защитаваше успешно благодарение на страхотната топ скорост на болида FW45. В крайна сметка Албон финишира осми и донесе още ценни точки за Уилямс. Базираният в Гроув отбор пък записа първо класиране в топ 10 в домашната си Гран при от 2017 г. насам.

„Беше страхотен уикенд. „Когато се замислите за скоростта на автомобила, осмото бе най-лошата позиция от всичките ни сесии този уикенд“, сподели Албон

„Очаквах състезанието на Силвърстоун да бъде малко по-трудно. Зад себе си имах пилоти като [Алонсо] и Чеко [Перес], които разполагат с много по-бързи автомобили“, продължи Албон.  „В началото се борих малко, тъй като нямах много сцепление. След като влязох в ритъм, всичко беше наред и всъщност се чувствах доста добре в автомобила.“

„Колата за сигурност излезе в идеалния момент. От Ферари бяха с твърдите смеси и успях да изпреваря Карлос [Сайнц]. Като цяло беше сложно състезание. Имах по-добро темпо от Фернандо, което беше малко изненадващо, но след това Шарл [Льоклер] дойде доста бързо в края“, каза още Албон.

„Това беше състезание, в което едното ти око гледа напред, а друго- едно назад. В крайна сметка борбата беше наистина жестока, заради което не бих искал да имаше и една обиколка повече“, обясни Албон. Пилотът на Уилямс посочи, че писти като Силвърстоун са перфектни за болида на британския тим.

„Съвсем ясно е, че пистите, на които има малко по-малко притискане и повече време на пълна газ, са много добри за нас. Важно е също така трасето да остане доста хладно. Вчера температурата на пистата спадна в края на състезанието, което ни направи малко по-конкурентоспособни.“

„Сега сме на 7-мо място в шампионата на конструкторите с равен брой точки с Хаас. Това ме кара да вярвам, че сме на добро място. Не винаги имаме възможност да се борим за точки. Затова трябва да сме сигурни, че ще възползваме от всяка възможност в че в малкото състезания, в които можем да спечелим точки“, завърши Алекс Албон.

Другият пилот на Уилямс Логан Сарджънт бе много близо до зоната на точките. Американецът финишира 12-ти, но мина едно място напред заради наказанието на Ланс Строл от Астън Мартин

„Доволен съм от последните два уикенда. Направихме сериозен прогрес. Лично аз усещам, че се чувствам все по-комфортно в автомобила и започвам да управлявам автомобила по начина, по който трябва да се управлява“, заяви Сарджънт.

„Всичко започва да се подрежда. Отборът беше страхотен в това да ме подкрепя, да ме притиска и да се опитва да ми помогне с каквото може. Имахме страхотна кола в неделя. Това наистина беше най-доброто състезание, което съм усещал през целия сезон по отношение на представянето на автомобила, както и на темпото. Малко съм нещастен, когато колата за сигурност излезе една обиколка след като излязох от бокса. Тогава малко ме заболя. Въпреки това имахме добър ден и Алекс да спечели точки за отбора. Това е нещо невероятно, което показва, че имаме кола, която може да се бори за по-предни позиции“, завърши пилотът на Уилямс.

Уилямс се изкачи до седмото място при конструкторите благодарение на страхотния резултат на Албон. Британският отбор има равен актив с Хаас, но заема по-предна позиция заради по-добрите индивидуални класирания на 27-годишния състезател.