Начало MotoGP News Алейш Еспаргаро е диагностициран с фрактура на петата след катастрофата на Силвърстоун

Алейш Еспаргаро е диагностициран с фрактура на петата след катастрофата на Силвърстоун

234
0
Алейш Еспаргаро, Априлия
Алейш Еспаргаро, снимка Априлия

Алейш Еспаргаро е диагностициран с фрактура на петата след катастрофата на Силвърстоун. Пилотът на Априлия падна от своя мотор в четвъртата свободна тренировка за Гран при на Великобритания в MotoGP.

Испанецът претърпя ужасяващ удар с над 180 км/ч в завоя Фарм и трябваше да бъде изнесен на носилка.

Еспаргаро бе откаран в медицинския център на пистата Силвърстоун. Испанският ветеран бе подпомогнат от двама членове от неговия екип. Все пак той получи разрешение да участва в остатъка от изминалия рейс уикенд.

Пилотът на Априлия даде шесто време след финала на квалификацията. В състезанието на Силвърстоун Алейш Еспаргаро финишира на девета позиция след като караше на болкоуспокояващи. След края на надпреварата той потвърди, че ще замине за Барселона, за да направи прегледи в болница Dexeus, които показаха, че е получил фрактура на дясната пета.

33-годишният състезател не се нуждае от операция и ще си почива през тази седмица. Всички в Априлия се надяват Еспаргаро да бъде достатъчно здрав за Гран при на Австрия. Състезанието на Ред Бул Ринг ще се проведе следващия уикенд.

„След медицинските прегледи, извършени днес в болница Dexeus в Барселона, Алейш Еспаргаро бе диагностициран с фрактура на петата на десния крак. Испанският пилот стана жертва на ужасяващ хайсайд по време на последната свободна тренировка на Силвърстоун. След това той излезе стоически на пистата както за квалификацията, така и за състезанието в неделя“, се казва в съобщение на Априлия.

Контузията не изисква хирургично лечение. Алейш ще получи  седем дни пълна почивка, през които ще трябва да използва патерици, за да не натоварва контузения си крак.“

Целта е да пристигнем в най-добро физическо състояние за следващия уикенд в Австрия.“

Въпреки фрактурата на петата, по-големият брат Еспаргаро загуби само една точка от Фабио Куартараро. Състезателят на Ямаха имаше проблеми и финишира осми, което е само една позиция пред прекия си съперник.

Междувременно другият пилот на Априлия Маверик Винялес финишира на втора позиция и бе много близо до победата.