Начало MotoGP News Алейш Еспаргаро най-бърз в третата тренировка за Гран при на Великобритания

Алейш Еспаргаро най-бърз в третата тренировка за Гран при на Великобритания

139
0
Алейш Еспаргаро, Априлия
Алейш Еспаргаро, снимка Априлия

Алейш Еспаргаро бе най-бърз в третата свободна тренировка за Гран при на Великобритания в MotoGP. Пилотът на Априлия направи най-добрата обиколка за 1:58.254 мин. Втори на 28 хилядни финишира Хорхе Мартин (Прамак Дукати), следван от Джак Милър (Дукати) и Йохан Зарко (Прамак Дукати). Четиримата състезатели бяха събрани в рамките на девет стотни от секундата.

Времето на Силвърстоун отново бе сухо и слънчево. Първи на пистата бяха състезателите на Дукати и Априлия, които отново се надяват да се борят за подиума или победата на легендарното британско трасе.

Голяма част от пилотите правеха състезателни симулации. Енеа Бастианини отново използва новите подобрения на своя мотор. Мигел Оливейра (КТМ) използваше нов ауспух на своя мотор. Бъдещето на португалеца в MotoGP все още не е сигурно след като ще бъде заменен от Джак Милър.

Около 14 минути преди края на третата свободна тренировка във Великобритания Алейш Еспаргаро подобри постижението на Куартараро и оглави класирането. Пилотът на Априлия се надява да запише втори успех в своята кариера.

В заключителната фаза на третата тренировъчна сесия във Великобритания Алейш Еспаргаро и Франческо Баная едва не се удариха.

В крайна сметка по-големият брат Еспаргаро даде сериозна заявка за квалификацията на Силвърстоун. Пилотът на Априлия завърши пред Хорхе Мартин, Джак Милър и Йохан Зарко.

Петото място бе заето от Маверик Винялес с втория мотор на Априлия. Шести финишира световният шампион Фабио Куартараро с Ямаха. Топ 10 бе допълнен от Франческо Баная (Дукати), Жоан Мир със Сузуки, Лука Марини (VR46 Дукати) и Алекс Ринс (Сузуки). Всички тези състезатели се класират директно във втория сегмент от следобедната квалификация във Великобритания. Останалите ще трябва да преминат през Q1 и само двата ма от тях ще получат право да продължат в Q2.

Разликите отново бяха изключително малки, след като първите 17 състезатели бяха събрани в рамките на само една секунда.