Начало MotoGP News Алекс Ринс се отказа от участие в остатъка от Гран при на...

Алекс Ринс се отказа от участие в остатъка от Гран при на Германия

174
0
Алекс Ринс, Сузуки
Алекс Ринс, снимка Сузуки

Алекс Ринс се отказа от участие в остатъка от състезателния уикенд за Гран при на Германия. Пилотът на Сузуки все още изпитва болка в лявата си китка, която не му позволява да кара мотора на 100 %. 

Ринс беше ударен от Накагами по време на първата обиколка в състезанието на пистата Каталуния. Испанецът бе закаран в болница, където бе установено, че има счупване на лявата китка. Заради това той не взе участие в теста, който се проведе на следващия ден.

Въпреки това той вчера призна, че страда повече, отколкото е очаквал си. Състезателят на Сузуки заяви, че ще вземе окончателно решение за по-нататъшното си участие в събота сутринта.

Пистата Заксенринг е съставена от 13 завоя, 10 от които са леви. На практика Ринс щеше да се изправи пред 300 леви завоя в неделното състезание с дължина 30 обиколки.

След като завърши третата свободна тренировка на 17-то място в комбинираното подреждане и бе изправен пред потенциално допълнителни 15 минути работа в квалификацията, Ринс взе решение да пропусне остатъка от Гран при на Германия. Испанският състезател ще се опита да се възстанови за надпреварата на нидерландската писта Асен през следващия уикенд.

„Заедно с отбора реших да спра да карам и да не участвам в състезанието този уикенд“, заяви Ринс в изявление на Сузуки.

„Днешното усещане на ръката и китката ми е малко по-лошо от вчера. Установих, че изпитвам силна болка, когато се опитвам да направя бърза обиколка. Не смятам, че съм способен да се състезавам. Поради тази причина предпочитам да се съсредоточа върху това да бъдем по-възстановен и по-силен за Нидерландия.“

Екипът на Ринс го беше посъветвал да не участва в Гран при на Германия този уикенд още преди да излезе на пистата в петък.


Отсъствието му от състезанието този уикенд почти прекратява надеждите му да се бори за световния шампионат през 2022 г. Те бяха разбити от спорните сблъсъци с Накагами в Италия и Каталуния. Освен това бъдещето на Ринс в кралския клас остава под въпрос, след решението на Сузуки да си тръгне от световния шампионат след края на 2022 г.