Начало Рали Александър Александров се кандидатира официално за председател на БФАС

Александър Александров се кандидатира официално за председател на БФАС

202
0
Александър Александров,Крум Дончев

Председателят на АСК Мабанол Рали Тийм и АСК Булстар и генерален директор Бизнес развитие и проекти на Ойлтанкинг GmbH Александър Александров обяви днес официално кандидатурата си за председател на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС).

На 18 октомври ще се проведе общо събрание на организацията, част от което ще е и изборът на нов шеф. Това е първата официално обявена кандидатура за поста.

Аз съм човек, тясно свързан с автомобилния спорт от години. Преминал съм през почти всички нива и етапи, които съществуват във въпросната сфера. Това ми дава възможност да познавам спецификите и проблемите й в детайли. Същевременно се уповавам и на огромния си опит в бизнеса. Именно това ми дава увереност, че бих могъл да бъда успешен кандидат, а впоследствие и председател на БФАС – коментира Александров мотивите си.

Той посочи и основните принципи, по които би работил, ако бъде избран за председател на БФАС: демократизация, активно управление на спорта и процесите в него и пълна прозрачност на дейността във федерацията.

Ще заложа на активна комуникация с всички структури, клубове, организатори, състезатели (бивши и настоящи). Така БФАС ще се превърне в достъпна организация на съмишленици, работещи за общия успех. БФАС ще е активен и креативен партньор за всички участници. Федерацията ще създава и поощрява възможности за бързото израстване и популяризиране на спорта и превръщането му в печеливш и атрактивен продукт. На последно, но не по значимост, място поставям принципите на прозрачност и морал – допълни Александров.

Важен аспект от програмата е намерението да се работи в посока рали България да стане кръг от IRC (Intercontinental Rally Challenge), като се смята, че това може да бъде осъществено до 2 години. Сред целите е още осигуряването на стартове на европейския планински шампионат и еврошампионата по раликрос.

На пресконференцията присъства и бившият пилот Радослав Козлеков. Той изрази подкрепа за кандидатурата на Александров, но не посочи конкретно каква роля би изпълнявал. Останалите хора от екипа ще бъдат огласени допълнително.