Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ален Прост: Рено предпочита да запази пилотите си

Ален Прост: Рено предпочита да запази пилотите си

805
0
Даниел Рикиардо, Рено, Каталуния
снимка: Рено

Тимът на Рено предпочита да запази настоящите си пилоти, сподели четирикратният световен шампион Ален Прост, който е съветник на отбора във Формула 1. Французинът обясни в интервю за Канал+, че тимът няма опции в настоящата ситуация, както и възгледите си относно възможността Даниел Рикиардо да не поднови контракта си.

„Даниел има договор до края на 2020 г. След това е свободен. По принцип започнахме разговори за нов контракт. Надяваме се, че през 2021-ва животът ни ще се върне към нормалното и ще се постараем да решим въпроса до края на тази година.”

„Правилата за следващия сезон няма да се променят, което означава, че не може да се гарантира прогрес. Иска ни се обаче да съхраним екипа”, каза Прост

В момента е трудно да се говори за привличането на млади пилоти. Понастоящем липсва яснота дали ще има състезания във Формула 2, Формула 3 или Формула Рено. В програмата ни има много силни таланти, които сега не са в състояние да карат. А при това положение не е възможно да се прецени и формата им. Много отбори в нашата ситуация предпочитат да запазят пилотите си.”

„Алтернативи за Даниел? Предложение от Ферари би било изкушение. Не мисля, че ще иска да се върне в Ред Бул – Макс Верстапен има дълъг договор. Знам, че иска да продължи с нас, готови сме да разговаряме.”

Името на Рикиардо се свързва отново с Ферари, след като се появи информация, че Себастиан Фетел е отказал оферта на Скудерията

Мненията относно съдбата на немския пилот, който също като Прост има четири титли в Гран при, варират сериозно. Сред най-крайните е това на Еди Джордан, според когото германецът няма как да остане в Маранело и или ще сложи край на кариерата си, или ще се присъедини към Макларън.