Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео е загубил обжалването на дисквалификацията в Германия

Алфа Ромео е загубил обжалването на дисквалификацията в Германия

1009
0
Кими Райконен, Антонио Джовинаци, Алфа Ромео
Кими Райконен и Антонио Джовинаци; снимка: Алфа Ромео

Екипът на Алфа Ромео е загубил обжалването на дисквалификацията на двете коли на тима от Гран при на Германия. Това обяви официално днес Международната автомобилна федеряция (ФИА).

Кими Райконен и Антонио Джовинаци завършиха 7-и и 8-и в състезанието. След финала обаче стюардите им наложиха наказания по 30 секунди за неправилна работа на техните съединители при стартиране. Това ги остави извън зоната на точките – 12-и и 13-и.

Още след обявяването на наказанието шефът на тима Фредерик Васьор заяви, че проблемът със съединителя е бил извън контрола на тима. И че в Алфа Ромео смятат, че разполагат с основания и доказателства решението за наказанията да бъде отменено.

Говорител на ФИА обаче заяви днес, че Международният апелативен съд в Париж е определил протеста на Алфа Ромео като недопустим. Причината е, че по случая не са били представени нови факти и доказателства.

По този начин Роберт Кубица запазва 10-ото място в състезанието на Хокенхайм, на което бе класиран. Това за момента е единствената точка за екипа на Уилямс за сезона. Люис Хамилтън пък запазва 2-те си точки от 9-ото място и аванса си от 65 т. пред Ботас в шампионата при пилотите.