Начало Избрани Алфа Ромео може да си навлече проблеми с швейцарските власти

Алфа Ромео може да си навлече проблеми с швейцарските власти

2776
0
Алфа Ромео С43
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео може да си навлече проблеми с швейцарските власти. Отборът от Хинвил се намира в неприятна ситуация заради нарушаването на строгите закони за реклама в  страната от Централна Европа.

Вчера Алфа Ромео вдигна покривалото на автомобила С43. Той бе украсен с нова забележителна червено-черна окраска. На нея се появи новият титулярен спонсор на швейцарския отбор, а именно компанията за онлайн казино и спортни залагания Stake.

Алфа Ромео приветства новия си титулярен спонсор. Отборът от Хинвил характеризира връзката си с базираната в Кюрасао хазартна компания като „рекордно ново партньорство с една от водещите световни марки за развлечения и лайфстайл.“

В повечето страни по света има ограничения за реклама на онлайн казина, както и на сайтове за хазарт и залагания означават. Това означава, че логото на Stake ще се вижда  само в определен брой състезания през сезон 2023 в F1

Присъствието на логото компанията върху болида на Алфа Ромео по време на публичната презентация във вторник може да е нарушило швейцарските закони за реклама според медията Blick. Премиерата на новия автомобил се състоя в швейцарския град Цюрих и бе излъчвана на живо по интернет. Така екипът може да си навлече сериозни проблеми в властите в страната.

Заместник-ръководителят на секретариата на Федералния съвет по хазарта на Швейцария (ESBK) Руеди Шнайдер заяви, че събитието на Алфа Ромео и евентуалният надзор могат да доведат до наказателни обвинения срещу екипа от Хинвил.

„Ако ESBK се запознае със случая и започне разследване, това може да има наказателни последици“, заяви Шнайдер пред Blick.

Въпреки всичко Заубер/Алфа Ромео вярва, че изключването на Stake от швейцарската федерация ще предпази отбора от опасност.

„Stake потвърди пред нас, че компанията не е насочена към швейцарския пазар със своите игри на късмета. Домейнът на компанията е блокиран в Швейцария. Освен това ще се предприемат допълнителни мерки, за да се предотврати достъпът на швейцарските потребители до услугите на Stake. Като отбор винаги спазваме всички приложими местни закони и разпоредби на ФИА.“

Междувременно Мартин Брандъл коментира новата кола на Алфа Ромео. Бившият пилот от  F1 прогнозира сериозен успех за тима и неговия автомобил през този сезон. Британецът бе впечатлен от разцветката на болида C43. От друга страна той се опасява, че цветовият й контраст ще направи автомобила много труден за възприемане по телевизията.

„Обожавам задната част на задното крило“, коментира Брандъл в Туитър.

„Това ново карбоново покритие с ниска тежест става много разпространено в F1. Все пак ограничението на теглото пада с 2 кг тази година, докато повечето отбори се бореха преди това. Но този автомобил трудно ще се види по телевизията или на пистата в много облачен ден.“