Начало Избрани Алфа Ромео привлече нов титулярен спонсор

Алфа Ромео привлече нов титулярен спонсор

1507
0
Алфа Ромео F1
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео обяви привличането на нов титулярен спонсор. Отборът от Хинвил подписа многогодишен договор със Stake. Хазартната компания заема мястото на петролния гигант Orlen, който вече ще си партнира с Алфа Таури.

Сезон 2023 ще отбележи нова зора за отбора на Алфа Ромео. Днес швейцарският тим обяви партньорството си с една от водещите световни марки за развлечения и лайфстайл Stake. Така се създава нова идентичност за отбора. Марката обединява много бизнес отрасли под своя шапка и прави един от най-всеобхватните пакети за забавление в световен мащаб. Това превръща Stake в една от най-свежите и амбициозни марки в света.

Многогодишното партньорство има за цел да увеличи разпознаваемостта на Stake сред по-широк кръг от хора. Това ще позволи на марката да разнообрази своята фенска база. Stake ще подкрепи феновете на Алфа Ромео/Заубер като създаде календар от световни преживявания и събития, успоредно с календара на F1. Повече подробности за тези планове ще бъдат представени в навечерието на сезон 2023.

Stake непрекъснато търси уникални партньорства. Тъй като F1 е върхът на моторните спортове и понастоящем се счита за най-бързо развиващия се спорт, тази инвестиция е била неизбежна. По този начин Алфа Ромео влиза в едно от най-добрите портфолиа в областта на спорта и развлеченията. То включва канадската суперзвезда Дрейк, английските футболни клубове Евертън и Уотфорд, ММА организацията UFC, легендарния аржентински футболист Серхио Агуеро и др.

„Приветстваме Stake като нов партньор на отбора в това, което представлява началото на нова ера и за двете компании. През последните няколко години интересът към F1 се увеличи значително. Появата на марки като Stake е показателна за огромната експозиция, която нашият спорт може да предложи. Развълнувани сме да се присъединим към такова портфолио от спортни и развлекателни марки. Очакваме с нетърпение програмата за активиране, която Stake ще разкрие за нашите фенове“, сподели управляващият директор на Заубер Груп и представител на екипа на Алфа Ромео Алесандро Брави.

„Няма как да не се радваме да се присъединим към легендарен отбор от F1, който споделя нашите амбиции за растеж и успех. Алфа Ромео ще разшири възможностите ни за ангажиране на феновете чрез интегриране и активиране на нашата марка. Напълно сме ангажирани да подобрим състезателните уикенди, като създадем уникални преживявания за всички фенове на Alfa Romeo F1 Team Stake и да увеличим ангажираността на аудиторията в дигиталната сфера“, заяви съоснователят на Stake Биджан Техрани.

Алфа Ромео ще представи новия си болид С43 на 7 февруари. На него ще се вижда и присъствието на новия титулярен спонсор Stake. Логото на компанията ще присъства както върху болида, така и на костюмите на пилотите на Алфа Ромео Валтери Ботас и Гуаню Жу.