Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео ще пътува за първите стартове с по-малко от 70 души...

Алфа Ромео ще пътува за първите стартове с по-малко от 70 души екип

935
0
Алфа Ромео, екип, механици
снимка: Алфа Ромео

Във Формула 1 през последните четири месеца се случи какво ли не и фактът, че отборът на Алфа Ромео „разопакова“ колите си от Австралия на 25 май, след като те бяха пристигнали в Хинвил на 25 март, изобщо не изглежда странен. Тийм мениджърът на Алфа Ромео Беат Цендер, който заема този пост от повече от две десетилетия, разказа в интервю за Auto Motor und Sport кога тимът се върна на работа и как планира логистиката за този толкова необикновен сезон.

Беат Цендер
Беат Цендер; снимка: Алфа Ромео

„“Лятната“ ни пауза приключи на 25 май. От тогава започнахме постепенно връщане към обичайната си работа“, обясни Цендер

„Ситуацията в Швейцария по отношение на заразените с коронавируса е добра (към момент потвърдените случаи са малко над 31 300, 29 000 са се възстановили, починалите са 1680 – б.р.), но въпреки това организирахме сутрешна и следобедна смени, за да ограничим максимално контактите. Повечето инженери продължават да работят от вкъщи и ще се върнат в офиса едва на 29 юни. Механиците са в завода от 15-ти. Веднага след вдигане на ограниченията се върнаха повечето хора от производствения отдел, както и част от конструкторите и аеродинамиците. Всичко зависи от количеството работа.“

До 19 март бе ясно, че състезания няма да има поне до края на май. В този момент полетите и нощувките на отбора все още са били в срокове за отмяна, така че екипът е понесъл само няколкостотин евро глоби. Логистичният отдел е успял да се договори с някои авиолинии за пренасочване на резервации към бъдещи пътувания. Депозитите за хотели в Монако пък важат директно за 2021 г.

Екипът на Алфа Ромео, който ще пътува за първите състезания, е по-малко от 70 души – 55 от Хинвил и 12 от Ферари (тимът използва задвижващи системи на Скудерията)

Ограниченията, включени в новите мерки за безопасност, позволяват до 80 човека тим. По-голямата част от придвижването за осемте потвърдени надпревари ще е с автомобили.

„Очакваме европейската част на сезона да бъде удължена – това е най-логично, защото не се знае дали ще може да се пътува извън континента. Ето защо мога да планирам в ограничени рамки. Умишлено оставихме океанския си товар в Азия и Близкия изток в случай, че стартът във Виетнам или тези в Бахрейн и Абу Даби се състоят. Очаквам да видя втората половина от календара в средата на юли.“

Носещият понастоящем името Алфа Ромео тим пък е отборът, основан от Петер Заубер точно преди половин век. Специален материал за годишнината на Заубер Моторспорт може да намерите в актуалния брой на списание ClubS1 – 238.