Начало Избрани Алфа Ромео представя пакет с актуализации в Силвърстоун

Алфа Ромео представя пакет с актуализации в Силвърстоун

318
0
Алфа Ромео С43
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео представя пакет с актуализации в Силвърстоун. Базираният в Хинвил отбор иска да направи крачка напред по време на състезателния уикенд на пистата Силвърстоун и се надява да вкара поне един автомобил в зоната на точките.

Алфа Ромео имаше трудно начало на сезона. Тимът от Хинвил спечели точки в Бахрейн и Австрия. След това Алфа Ромео остана без точки в Баку, Маями и Монако. В Испания Гуаню Жу финишира девети и донесе две точки на своя екип. Няколко седмици по-късно Валтери Ботас бе десети в Канада. Опитният финландец прекъсна негативната си серия, започнала в Джеда. Ботас също така донесе още една ценна точка за Алфа Ромео. Отборът заема осмото място при конструкторите. Швейцарците водят оспорвана битка с отбори като Хаас, Уилямс и Алфа Таури

„Тази седмица се отправяме към Великобритания след предизвикателен уикенд в Австрия. Там представянето ни не съответстваше на това, което показахме в предишните състезания“, сподели Алесандро Алуни Брави.

„Трябва да държим главите си на високо. В Силвърстоун ще докараме нов, важен пакет, по който екипът в базата в Хинвил работи усилено през последните месеци. Надяваме се, че той ще ни помогне да си проправим път обратно към челната десетка.“

„Видяхме как подобренията бяха от основно значение за нашите основни конкуренти, за да направят крачка напред. Това ще бъде нашата основна цел за втория етап от тази серия. Оставаме уверени в себе си и сме готови да покажем, че Австрия просто не беше нашият уикенд. Вярвам, че все още имаме сили да се преборим с конкуренцията и отново да променим настоящата тенденция“, добави представителят на Алфа Ромео.

Пилотите на Алфа Ромео познават отлично пистата Силвърстоун. Ботас има общо пет подиума на легендарното британско трасе, записани с екипите на Уилямс и Мерцедес. Миналата година той отпадна от надпреварата след повреда в скоростната кутия на своя болид.

„Несъмнено очаквахме повече от Австрия, тъй като бяхме постигнали няколко прилични резултата преди това. Беше ни доста трудно, тъй като се борихме през целия уикенд. Освен това неделното състезание беше компрометирано и по този начин се влошиха шансовете ни да се възстановим“, каза Ботас.

„Очаквам с нетърпение състезанието в Силвърстоун този уикенд – още една вечна класика в календара. Внасяме нов пакет, който трябва да ни помогне да си върнем формата, която показахме през миналия месец. Знаем върху кои области трябва да работим, за да подобрим представянето си. Всички в екипа, както на пистата, така и у дома в Хинвил, полагат всички усилия за това. От решаващо значение ще бъде да съберем повече информация з тези подобрения още в първите тренировки, за да се върнем в борбата за точки“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Другият пилот на Алфа Ромео Гуаню Жу няма толкова добри спомени от Силвърстоун. Младият китаец претърпя ужасяваща катастрофа на старта на миналогодишната Гран при на Великобритания. Състезателят на Алфа Ромео се удари с Джордж Ръсел, след което се преобърна по таван, мина през чакъла и се заби в предпазните ограждения. За щастие Жу бе невредим след този инцидент

„Отправяме се към Силвърстоун за втората част от двойния състезателен уикенд. Всичко искаме да оставим тежкия уикенд в Шпилберг зад гърба си. За това състезание ще разполагаме с някои нови части в автомобила, които трябва да ни позволят да направим още една крачка напред. Много ми се иска да се върнем на пистата и да извлечем пълния им потенциал“, заяви Жу.

„Надявам се, че ще успеем да намерим повече скорост, която ни липсваше в Австрия. Най-важното сега е да запазим фокуса си и да продължим да работим, за да се върнем веднага в челната десетка. Разбира се, спомням си за катастрофата, в която участвах миналата година. Тя вече е затворена глава, особено откакто се върнах у дома в същия ден. Това състезание е важно за мен, тъй като съм прекарал толкова много време в Обединеното кралство. Цялата ми мотивация този уикенд ще бъде насочена към това да се представя добре на място, което познавам много добре“, добави пилотът на Алфа Ромео.