Начало Избрани Алфа Таури ще представи разцветката на новия си автомобил в Ню Йорк

Алфа Таури ще представи разцветката на новия си автомобил в Ню Йорк

1027
0
Алфа Таури лого
снимк,а, Ред Бул Контент Пуул

Алфа Таури ще представи разцветката на новия си автомобил в Ню Йорк. Събитието ще се случи на 11 февруари в най-големия град в Съединените щати.

Вчера базираният във Фаенца отбор публикува пост в социалните мрежи. В него се вижда покрит автомобил от F1, разположен на Бруклинския мост. Също така има и надписи „Запазете датата“ и „11 февруари NYC.“ Чрез този хаштаг се подчертава, че това е по-скоро представяне на разцветката, а не на целия вид на болида на Алфа Таури за сезон 2023 в F1.

Най-вероятно Алфа Таури ще представи официално новия си болид на 23 февруари. Тогава започват единствените предсезонни тестове за сезон 2023, който ще се проведат в Бахрейн.

Алфа Таури приключва изключително 2022 г. В нея отборът от Фаенца така и не успя да постигне очаквания напредък след въвеждането на новите технически разпоредби. За съжаление, AT03 се оказа болид, който не разполага с достатъчно добър баланс и надеждност. Това попречи на Гасли и Цунода да разкрият пълния си потенциал и да спечелят повече точки.

В крайна сметка Алфа Таури финишира едва на девето място в класирането при с актив от само точки. Това бе най-лошият резултат откакто тима носи името на модния бранд на Ред Бул. В същото време австрийците доминираха шампионата с Макс Верстапен и спечелиха първа конструкторка титла от сезон 2013. По този начин

Най-големият проблем на отбора беше липсата на постоянство в автомобила. В някои уикенди Пиер Гасли и Юки Цунода можеха да се борят за добри точки, докато в други уикенди бяха доста назад и се бориха с Хаас и Уилямс.

Още в средата на годината Гасли заяви, че отборът се нуждае от голямо пренастройване, за да постигне прилични резултати.

„Честно казано, нямам отговор на въпроса защо изглежда, че се борим повече от другите отбори в средата на терена. Честно казано не мисля, че ни липсва нещо в ядрото на отбора“, обясни тогава Гасли.

В крайна сметка французина реши да си тръгне от семейството на Ред Бул и да отиде в Алпин. Той също така призна, че очаква Алфа Таури да смени концепцията на колата за следващата година.

„През сезон 2021 бяхме на върха на средата на колоната, докато тази година бяхме по-назад в полето. Кой знае какво ще се случи догодина? Дали в Алфа Таури ще променят изцяло концепцията на автомобила и ще се върнат в борбата? Трудно е да се каже“, обясни французинът.

Гасли бе заменен от Ник де Врис. Бившият шампион от F2 и Формула Е вече не е резервен пилот в Мерцедес и се присъедини към семейството на Ред Бул.