Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отмениха Гран при на Азербайджан, Сингапур и Япония

Отмениха Гран при на Азербайджан, Сингапур и Япония

1743
0
Азербайджан, Баку, Гран при на Азербайджан
снимка: Пирели

Надпреварите от Формула 1 в Азербайджан, Сингапур и Япония бяха официално отменени днес.

„Тези решения са взети вследствие на различните предизвикателства, срещу които са изправени организаторите в тези страни. В Сингапур и Азербайджан се изисква повече време за конструиране на уличните трасета. Ограниченията за пътувания доведоха до решението на японския промоутър“, се казва в официалното изявление.

От Формула 1 все пак подчертаха изрично, че имат сериозен прогрес с настоящи и нови организатори и са окуражени от проявения към първенството интерес за домакинство на F1 стартове.

„Разбираме, че в момента има много несигурност по цял свят. Ще продължим със сезон 2020 внимателно и с гъвкав подход. Имаме подробни планове за осигуряване безопасността на всички“, се допълва в изявлението.

Гран при на Азербайджан първоначално бе отложена, но сега бе решено изобщо да не се състои през 2020 г. От Сингапур водиха разговори с Либърти Медия и ФИА. Там обаче продължава да важи забрана за строежи, което директно влияе върху организацията.

Така общо 7 старта от оригиналния календар за сезон 2020 във Формула 1 вече са отменени. Преди тези три старта бе съобщено, че няма да се проведат (след провала на Гран при на Австралия) Монако, Франция и Нидерландия.