Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Таури запазва името си в стартовия списък за сезон 2024

Алфа Таури запазва името си в стартовия списък за сезон 2024

657
0
Алфа Таури, Ред Бул
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Алфа Таури може да запази името си в началото на 2024 г. Това стана ясно, след като ФИА публикува официалния списък с участниците за следващата догодина. В него Даниел Рикиардо и Юки Цунода са записани като пилоти на Скудерия Алфа Таури РБ. Разбира се, възможно е наименованието на тима от Фаенца да бъде променени преди самия старт на следващата кампания.

Публикуването на списъка с участници е първата официална възможност да се видят някои нови имена на отбори. Понякога обаче отборите се договарят с ФИА да направят дадени промени по-късно заради изискванията на спонсорите

Това е първи случай от много години насам, в който няма промени в пилотския състав на нито един тим. Така списъкът с участниците съдържа малко новости. Една от тях е промененото име на бившия отбор на Алфа Ромео и смяната на титулярния спонсор на Астън Мартин. Тимът от Хинвил днес обяви новото си наименование- Stake F1 Team Kick Sauber. В същото време колегите им от Силвърстоун вече се казват Aston Martin Aramco Formula One Team.

По-рано тази година д-р Хелмут Марко потвърди, че младежкият отбор няма да се състезава като Алфа Таури през сезон 2024. Австриецът отказа да разкрие какво би било новото име на базирания във Фаенца отбор.

През последните месеци се появиха много спекулации относно новото наименование на Алфа Таури. Според някои от тях, екипът ще бъде спонсориран от Hugo Boss или Адидас. В крайна сметка обаче тези слухове се оказаха неверни.

Малко преди уикенда в Абу Даби CEO-то на Алфа Таури Петер Байер разкри малко повече информация по тази тема. Според неговите думи, тимът е привлякъл два нови американски спонсора.

„Идентичността ще бъде обща. Тя е такава, каквато би била на Торо Росо и отново трябва се доближава до семейството на Ред Бул. Всичко ще стане ясно едва след като се постигне съгласие относно правата за имената на нашите партньори“, сподели тогава Байер.

„Ще променим името на компанията, ще променим идентичността, логото и всичко друго. Това ще бъде едно пълно обновяване и ребрандиране. Акционерите вече решиха какво да бъде името отбора и неговата идентичност. Аз обаче трябва да нося това нещо със себе си, без да мога да го споделя публично, което е много трудно“, добави CEO-то на Алфа Таури.