Начало Рали Ал-Касими ще кара в Германия въпреки съветите на лекарите

Ал-Касими ще кара в Германия въпреки съветите на лекарите

41
0
Халид Ал-Касими

Халид Ал-Касими ще се състезава в следващия кръг от световния рали шампионат – надпреварата в Германия – въпреки съвета, който са му дали лекуващите лекари. Пилотът, състезаващ се за екипа на Ситроен, трябваше да отиде в болница миналата седмица, след като падна у дома и си удари лошо ръката.

Впоследствие докторите посъветваха Ал-Касими да пропусне немската надпревара, но въпреки това той ще се надбягва в асфалтовото състезание.

Със сигурност ще ми е трудно – инцидентът определено не помогна в това отношение – призна Халид пред Гълф Нюз. – Протягах се да стигна един контакт у дома и паднах по стълбите. С лявата си ръка опитах да предотвратя търкалянето. Първоначално помислих, че съм си счупил пръстите, тъй като ме боляха ужасно и бяха подути. Отидох в болницата и добрата новина бе, че няма нищо счупено. Лекарят ми каза да не ги натоварвам изобщо. Определено не би трябвало да карам в продължение на три седмици. Но ми обясни също така, че подуването ще спадне преди ралито. Взимам и болкоуспокоителни, така че не би трябвало да имам проблеми да стартирам в Германия – допълни Ал-Касими.

Това ще е първо участие на пилота в това конкретно рали със Ситроен DS3 WRC. Най-добрият му резултат досега е осмо място от 2010 г. с Форд Фиеста RS WRC.