Начало Избрани Алонсо: Беше хубаво да бъда на първа позиция след края на FP1

Алонсо: Беше хубаво да бъда на първа позиция след края на FP1

855
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо определено бе доволен от представянето си през днешния ден в Япония. Пилотът на Алпин демонстрира невероятните си умения на мократа писта Сузука след като оглави класирането в първата тренировъчна сесия. Във втората тренировка испанецът остана осми и отново се чувстваше комфортно в болида на Алпин А522.

„Денят беше добър за нас. Наистина е страхотно да се върнем в Сузука. Въпреки че дъждът не помогна на подготовката ни, съжалих феновете, които останаха навън в това неприятно време. Ако трябва да съм честен, винаги предпочитам сухото и слънчево време. Автомобилът се чувстваше добре и в двете сесии. Беше хубаво да съм на първа позиция в края на FP1. Вълнувам се за утрешния ден. Нека видим какво можем да направим при напълно сухи условията“, сподели Алонсо.

Съотборникът на Алонсо Естебан Окон даде също впечатли в първата тренировка след като финишира четвърти в FP1, а в FP2 даде седмо време. Това ще бъде първо състезание за французина на Сузука от 2018 г. насам.

„Наистина е фантастично да карам отново в Япония след толкова много години. Определено тази писта ми тази писта  ми лисваше. Беше страхотно да я изпробвам с това ново поколение автомобили“, каза Окон.

„Както се очакваше, днес беше мокро, но в крайна сметка направихме повече обиколки, отколкото първоначално смятахме. Автомобилът се представи добре и в двете сесии. Записахме някои добри данни от програмите, които изпълнихме днес. Определено се възползвах максимално от този комплект гуми интермедия. Очаквам с нетърпение утрешната суха писта и искам за направя една добра квалификация за отбора“, добави пилотът на Алпин.

„Очевидно днес беше много мокро. Движението на всички беше доста ограничено, тъй като искахме да използваме само един комплект междинни гуми и да направим по-голям пробег с напълно мокри гуми, без да ги повредим. Направихме достатъчно обиколки, за да почувстваме баланса на автомобила в тези условия, както и да работим по стартовата си програма. В момента прогнозите са, че утре ще бъде сухо. Очаквам да имаме натоварена финална тренировка, за да направим всичко, което обикновено правим в петък- смесица от оценка на гумите и работа с високо и ниско ниво на гориво. Има опасност от дъжд в деня на състезанието. Също така може да вали и след неговия край. Заради това трябва да сме подготвени за всякакви условия“, каза главният технически директор на Алпин Пат Фрай.