Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Беше ни трудно да намерим повече скорост през днешния ден

Алонсо: Беше ни трудно да намерим повече скорост през днешния ден

1262
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо финишира на десето място в днешната квалификация за Гран при на Япония. Пилотът на Астън Мартин не се представи толкова впечатляващо на японското трасе, което изглежда не пасва добре на AMR23. Алонсо призна, че 10-тото място е било максимума, тъй като не е могъл да намери повече скорост.

Алонсо прескочи първата част от квалификацията на Сузука. Двукратният световен шампион обаче не бе толкова близо до челото, колкото му се искаше. Във втората част Алонсо бе на косъм от това да отпадне. В крайна сметка той успя да стигне до третия сегмент от сесията и даде едва десето време. Преди това той даде девето време в последната свободна тренировка на Сузука

„Беше ни трудно да намерим повече скорост през днешния ден. Извлякох максимума от обиколките си и съм щастлив, че продължих серията си от участия в Q3“, сподели Алонсо.

„От писта до писта нивата на представяне се променят – на хартия знаехме, че днес ще имаме голямо предизвикателство“, продължи Алонсо.  „Утре ще бъде интересно състезание. Ние сме оптимисти, че утре ще спечелим добри точки. Обикновено сме по-добри в надпреварите, така че нека да видим какво можем да направим“, добави Фернандо Алонсо.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл отпадна още в Q1 на Сузука. Канадецът ще потегли от 17-та позиция в утрешната Гран при на Япония.

„Положихме добри усилия в една трудна квалификационна сесия. За нещастие, просто нямахме необходимото темпо в автомобила“, каза Строл.

„Автомобилът не се справяше толкова добре, колкото ни се искаше тук. Освен това загубих няколко десети на излизане от последния завой. Това е от голямо значение, когато полето е толкова сгъстено. Утре все още можем да си върнем няколко позиции и да проведем добро състезание“, добави пилотът на Астън Мартин.

Междувременно Юки Цунода даде девето време в домашната си квалификация на Сузука и ще потелги точно пред Алонсо. Пилотът на Алфа Таури бе много щастлив от своя резултат и се надява утре да спечели точки. По-рано днес стана ясно, че той и Даниел Рикиардо ще бъдат титулярните състезатели на Алфа Таури догодина.

„Определено съм щастлив. Просто е невероятно да стигна до Q3, особено в домашната ми Гран при. Имахм трудности в тренировъчните сесии, така че отборът свърши добра работа. Автомобилът беше страхотен и очаквам с нетърпение състезанието“, заяви Цунода.

Цунода се надява да извлече повече скорост в утрешния ден благодарение на подобрения в Алфа Таури AT04.

„Все още не съм карал с новия пакет в Сингапур, но представянето на Лиъм в Сингапур изглежда добре. Не трябва да се притеснявам прекалено много за състезанието. Просто трябва да се наслаждавам, да споделя момента с феновете и да се надявам, че ще спечеля точки“, завърши Юки Цунода.