Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо доволен, разбра се с Маса

Алонсо доволен, разбра се с Маса

48
0

Наистина доволен от победата си в Гран при на Европа бе Фернандо Алонсо (Макларън), въпреки спречкването си с Фелипе Маса (Ферари) след финала на надпреварата на Нюрбургринг.
Това бе наистина вълнуващо състезание и за пилотите, и за феновете. Условията бяха безумни – основно на старта, където всички попадахме в неконтролируем аквапланинг. На сухо Ферари-тата бяха малко по-бързи, но не и в края на надпреварата, когато отново започна да вали, затова успях да настигна Фелипе и да го изпреваря – обясни пилотът на Макларън.
Испанецът обаче не сдържа нервите си веднага след финала и се оказа, че е обвинил Маса, че нарочно го е притиснал толкова сериозно. Бразилецът обясни, че бил изненадан от това.
Никога не бих направил нещо подобно нарочно. Както казах и преди време в Барселона, това е нормално и ще продължи да се случва. Така че ако на него нещо не му е съвсем натаман, това не е мой проблем – категоричен бе пилотът на Ферари.
Алонсо реши да приключи проблема, като заяви на пресконференцията след състезанието, че се извинява.
Допряхме се на два пъти и му се извинявам, защото бях още под напрежение на финала на състезанието. Съжалявам, ако съм казал нещо. Но завършихме и не искам повече да говоря за това, а да се радвам на победата си – заяви световният шампион.
Алонсо получи поздравления още на подиума и от Михаел Шумахер, който лично връчи купата на конструкторите на шефа на Макларън Рон Денис.