Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо едва не изтървал колата в решителната си обиколка

Алонсо едва не изтървал колата в решителната си обиколка

1347
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо едва не изтървал колата в началото на решителната си обиколка в края на Q3 от квалификацията за Гран при на Китай. Пилотът на Астън Мартин се класира трети в сесията за разпределение местата на грида на пистата в Шанхай.

„В първия сектор имаше един момент в първи-втори завои, при който едва не изтървах колата. После си казах, че или трябва да продължа, или да зарежа обиколката, защото ситуацията там ми струва нещо от порядъка на 0,2 сек за два завоя. В крайна сметка не се отказах“, коментира Алонсо

„Продължих да натискам, завърших си тура и всъщност дадох добро време. Мисля, че болидът наистина се подобри в сравнение със сутринта. Направихме някои промени по настройките. Да видим дали утре това ще ни помогне да спечелим повече точки“, продължи Алонсо.

„Промяната във формата позволява промени в реглажите, но не може да смениш абсолютно всичко, защото все пак си влязъл в някакъв ритъм по време на състезателния уикенд. И все пак си в състояние да направиш някои дребни неща. Някои са просто заради грижи с баланса. Други се основават на предположения, че ще са полезни в състезанието. До утре следобед няма да имаме ясен отговор дали сме се справили. Но аз съм много щастлив и горд с отбора. Никога не се предаваме. Все още не сме в позицията, която искаме, но ще продължим да натискаме“, каза още Алонсо.

Съотборникът на испанеца Ланс Строл остана 11-ти в квалификацията. Предполага се, че Астън Мартин оспорва резултатите от нея, тъй като канадецът вероятно щеше да се класира в топ 10 ако Карлос Сайнц не се бе върнал в сесията след катастрофата си в Q2.

Самият Строл сподели, че като цяло няма достатъчно скорост

„Сутринта спринтът бе труден за нас. Борех се за скорост и не можах да постигна кой знае какъв прогрес. Преди квалификацията направихме някои промени в настройките, но болидът все още не е в позицията, в която искаме. Жалко, че не стигнахме до Q3 за толкова малка разлика. Ще сторя най-доброто по силите си, за да се боря за точки утре“, допълни Строл.