Начало Избрани Алонсо: Малко по-бързи сме от Ферари

Алонсо: Малко по-бързи сме от Ферари

4155
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо се надява да победи Ферари в Гран при на Бахрейн. Пилотът на Астън Мартин вярва, че е бил малко по-бърз от автомобилите на Скудерията по време на състезателните симулации в предсезонните тестове в Бахрейн.

Алонсо направи добро впечатление по време на трите дни изпитания на пистата Сахир. Испанският ветеран направи 270 обиколки и показа отлична скорост зад волана на AMR23. Освен това той не се сблъска с някаква сериозни проблеми с надеждността на автомобила или задвижващата система.

Традиционно времената по време на тестовете не са напълно показателни за това къде точно се намират отборите. Въпреки това консенсусът сред отборите е, че Астън Мартин е направили голяма крачка напред в сравнение с миналата година. Според изчисленията на Тото Волф, отборът от Силвърстоун ще се бори с Мерцедес и дори може да бъде втория по сила тим след Ред Бул. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер пък каза, че Алонсо е изглеждал много конкурентоспособен особено в дългите серии с обиколки.

Все още не се знае къде точно се намира Астън Мартин в предстоящия уикенд за Гран при на Бахрейн. Алонсо вярва, британският отбор може да се окаже сред лидерите на грида. Испанецът вярва, че състезателната симулация събота е нещо, което може да се окаже наистина важно в неделя

Двукратният световен шампион не скри оптимизма за скоростта на Астън Мартин в дълга серия с обиколки.

„В последния ден от тестовете направихме симулация на състезание. След това изминахме 57 обиколки – същото, което ще направим тази седмица в Бахрейн“, сподели Алонсо.

„Сложихме гориво за тези 57 обиколки и направихме пълното състезание с пълните настройки и дори сменихме гумите. Междувременно Скудерията изпълняваше същата програма като нашата. Те бяха с пълен резервоар и направиха спирания в бокса.“

„Малко по-бързи сме от Ферари. След края на изпитанията гледах времената и видях, че ние разполагаме с темпо, което дори е по-добро от тяхното. Това ме кара да мисля, че можем да ги победим в предстоящата надпревара в Бахрейн“, заяви Алонсо.

Двукратният световен шампион може да отново да си партнира с Фелипе Другович. Бразилецът замести контузения Ланс Строл по време на тестовете. 22-годишният състезател е в готовност да кара на мястото на канадския си колега и в първия старт за сезон 2023 в F1.