Начало Избрани Алонсо: Монако е състезание, което всички пилоти очакват с нетърпение

Алонсо: Монако е състезание, което всички пилоти очакват с нетърпение

982
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо няма търпение да запише поредното си участие в Гран при на Монако. Пилотът на Астън Мартин има големи амбиции за надпреварата в Княжеството като се има предвид качествата на неговия автомобил и характеристиките на пистата Монте Карло.

Алонсо познава повече от добре трасето в Монте Карло. Този уикенд двукратният световен шампион ще запише 20-тото си участие в Гран при на Монако. До момента Алонсо има 2 победи и общо четири подиума на тясната улична писта. Съвсем очаквано, испанецът се надява да запише още един силен резултат и да добави още един успех в сметката си. Подобно на редица свои колеги, Алонсо също има жилище в Монако

„Монако е малко домашно състезание за мен, така че пътуването до пистата е кратко! Хубаво е да се върнем към състезанията след отмяната на Гран при миналия уикенд. Надяваме се всички да са в безопасност в Италия. В крайна сметка решението да не се състезаваме този уикенд беше правилно“, сподели Алонсо.

„Монако е състезание, което всички пилоти очакват с нетърпение. Надпреварата по тези улици е толкова вълнуваща и няма никакъв аналог. Любопитно ни е да видим как ще се представи автомобилът на нискоскоростна писта като тази. Ще бъде важно да се уверим, че сме изпипали настройките на автомобила и да успеем да влезем в ритъм още от самото начало на уикенда“, продължи Алонсо. „Тъй като в Монако изпреварванията са много трудни, позицията на стартовата решетка също ще бъде от решаващо значение за резултата в неделя. Ако успеем да постигнем силен резултат в събота, то тогава ще сме готови за още един добър резултат в края на този вълнуващ уикенд“, добави пилотът на Астън Мартин.

Гран при на Монако е „домашно“ състезание и за съотборника на Алонсо Ланс Строл, който също живее в Княжеството. До момента пилотът на Астън Мартин има едно записано класиране в топ 10 по улиците на Монте Карло

„Макар да очакваме с нетърпение да се състезаваме отново, знам, че мислите на екипа продължават да бъдат насочени към засегнатите хора в региона Емилия Романя. Имола е писта, на която обичаме да се състезаваме. От друга страна обаче безопасността на всички участници винаги трябва да е на първо място. Всички ние признаваме, че беше взето правилното решение за отмяна на състезанието“, каза Строл.

„Гран при на Монако е наистина специална и е като никоя друга. Тя изисква пълно съсредоточаване и пълна отдаденост. Тук всяка една обиколка ви притиска повече от която и да е друга писта в календара.“

„В Монако няма дълги прави, а само тесни и криволичещи улици, така че няма кой знае колко време за мислене. Просто трябва да се доверите на интуицията си. Честно казано истинска привилегия е да се състезаваш на писта с толкова богата история. Имам много прекрасни спомени от грандиозните Гран при тук“, добави пилотът на Астън Мартин.

По-рано днес Астън Мартин обяви, че ще използва двигатели на Хонда от 2026 г. По този начин отборът от Силвърстоун ще приключи дългогодишните си взаимоотношения с Мерцедес.