Начало Избрани Алонсо: Надяваме се да бъдем по-конкурентни на Ред Бул в следващото състезание

Алонсо: Надяваме се да бъдем по-конкурентни на Ред Бул в следващото състезание

1729
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо финишира на втора позиция в днешната Гран при на Канада. Пилотът на Астън Мартин потегли втори и води битка с Люис Хамилтън. В крайна сметка Алонсо запази второто място при развяването на карирания флаг и добави още един подиум към сметката си. Испанецът призна, че се надява скоро да бъде по-близо до екипа на Ред Бул.

Алонсо нямаше толкова добра стартова реакция. Състезателят на Астън Мартин загуби позиция от Хамилтън. Двукратният световен шампион остана зад британеца и след спиранията в бокса заради появата на кола за сигурност. Двамата бяха на косъм от инцидент в пита, което накара стюардите да разследват Хамилтън. Пилотът на Мерцедес обаче така и не получи наказание заради тази случка

Испанският ветеран преследваше Хамилтън в първите няколко тура след рестарта. В 22-рата обиколка Алонсо атакува и задмина своя съперник на шикана преди старт-финалната права. След това той започна леко да се откъсва и дори помисли за преследване на Верстапен.

С напредване на състезанието Алонсо имаше вероятен проблем с болида на Астън Мартин. Испанецът получи нареждане по радиото да вдига газта и да избягва бордюрите по трасето. Алонсо все пак успя да задържи второ място до края на надпреварата. Той обаче разкри, че от Астън Мартин така и не са му казали какъв точно е бил този проблем.

„Не ми казаха какъв точно е проблема. Може би те не искаха да ме накарат да се притесня“, обясни Алонсо веднага след като излезе от болида си.

„Колата беше наред. Просто следвах инструкциите, така че да, надявам се това да означава, че имаме малко повече скорост.  Надяваме се да бъдем по-конкурентни на Ред Бул в следващото състезание“, добави пилотът на Астън Мартин.

В края Алонсо се опита да преследва Макс Верстапен. Лидерът в шампионата обаче с лекота контролираше разликата и взе четвърта поредна и общо шеста победа за сезона.

„Загубихме позиция на старта спрямо Мерцедес и се борихме с тях през цялата надпревара. Сякаш направихме 70 квалификационни обиколки. Беше добра битка“, обясни Алонсо.

„Болидът днес се усещаше добре. Дадохме всичко от себе си. Дано в следващото състезание окажем повече напрежение над Макс“, завърши пилотът на Астън Мартин.]


Съотборникът на Алонсо Ланс Строл финишира на девето място. Състезателят на Астън Мартин потегли от по-задната част на колоната заради наказание в квалификацията. Строл все пак успя да зарадва своите сънародници и добави още 2 точки към актива си.