Начало Избрани Алонсо: Не разкрихме пълния си потенциал по време на квалификацията

Алонсо: Не разкрихме пълния си потенциал по време на квалификацията

510
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо е можел да се класира на по-предна позиция на стартовата решетка за днешната Гран при на Великобритания. Пилотът на Алпин заяви, че зарядът на батерията му е свършил в началото на последната обиколка в квалификацията. Ветеранът от F1 даде седмо време и се нареди между Ландо Норис от Макларън и Джордж Ръсел от Мерцедес.

„Не разкрихме пълния си потенциал по време на квалификацията. За съжаление не успяхме да използваме максимално последните си обиколки в Q3. В първата ми обиколка бях първи, така че всичко вървеше доста добре. След това пресякохме линията за последната бърза обиколка с почти изтощена батерия, така че не успяхме да запишем по-добро време. Имам чувството, че може би щяхме да се класираме в челната петица. Не зная дали ще вали в днешното състезание. Нека видим дали ще успея да се възползвам максимално от позицията си и да спечеля ценни точки. Автомобилът на Алпин се усеща добре както на мокро, така и на сухо. Всички данни от фабриката показват, че сме направили добра крачка напред с подобренията през този уикенд“, каза Алонсо.

Другият състезател на Алпин Естебан Окон остана едва 15-ти. Французинът е имал проблем с акумулатора, който е довел до загуба на мощност в двигателя на Рено.

„Tова беше един от онези трудни дни за нас. Проблем с акумулатора и загуба на мощност в началото на Q2 ни попречи да бъдем конкурентоспособни в сесията. Завършихме на петнадесета позиция, което не е добър знак за състезанието. Все пак съм позитивно настроен, тъй като тази година сме започвали от по-задни позиции и сме печелили точки. Това ще бъде днешната ми цел. Вярвам, че отборът на Алпин ще се справи с проблема. Искам да бъдем в добра форма за състезанието. Изпреварванията на Силвърстоун не са толкова трудни. Ще трябва да се възползваме от всички налични възможности, за да постигнем приличен резултат“, заяви Окон.

„Досега уикендът в Силвърстоун беше доста труден заради смесените метеорологични условия. Вчера се чувствахме леко разочаровани от резултата си в квалификацията, тъй като разполагаме не само с двама пилоти, които обичат мокрото време, но и със състезателен автомобил, който в миналото е доказал, че е конкурентоспособен в дъждовно време. Както видяхме в Канада преди две седмици. Алонсо вероятно е имал потенциал да бъде с няколко места по-нагоре. По време на Q3 е трябвало да запише обиколка в подходящия момент. Същевременно Естебан е имал нещастието батерията да е била твърде студена за оптимално представяне. Въпреки това винаги продължаваме напред. Не трябва да забравяме, че точките се печелят в неделя“, каза шефът на Алпин Отмар Шафнауер.

„Очакваме дълго състезание, което несъмнено ще предостави добри възможности за напредък и на двата автомобила на Алпин. Доволни сме от подобренията по автомобила А522. Успяхме да съберем допълнително информация и данни за тях по време на тренировките на сух асфалт.“