Начало Избрани Алонсо: Очаквайте още скорост от болида на Алпин

Алонсо: Очаквайте още скорост от болида на Алпин

1562
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка James Moy Photography / XPB Images

Фернандо Алонсо предупреди всички преди началото на втория ден от Гран при на Саудитска Арабия в F1. Испанецът заяви, че вчера е бил напълно фокусиран върху подготовката за състезанието. Това трябва да означава, че има повече възможности за отключване на потенциала на болида на Алпин А522.

Испанецът завърши петъчния ден малко извън челната десетка. Въпреки това той е убеден, че този уикенд отборът от Енстън може да очаква още по-добро представяне.

Този уикенд се съсредоточихме основно върху подготовката за състезанието. Тя премина сравнително гладко на пистата. Очаквайте още скорост от болида на Алпин„, каза той.

Освен това автомобилът има повече характеристики, отколкото показахме днес, така че това е обнадеждаващо за днешния ден.“

Според Алонсо, новият автомобил на френската компания е добре пригоден за характеристиките на Джеда и за специфичните предизвикателства на пистата.

„Квалификацията на тази писта е предизвикателство, тъй като скоростта и адреналинът са толкова високи, каза Алонсо.

Новите автомобили се чувстваха добре на тази писта и не се различаваха много от тези през миналата година. Мисля, че и общите времена за обиколка изглеждаха доста конкурентни.
Изглежда, че това поколение автомобили от F1 е може би по-подходящо за тази писта, отколкото това, което открихме в Бахрейн.“
Този уикенд Алонсо кара с чисто нов двигател на Рено, след като бе открит проблем в предишната му задвижваща система. Двукратният световен шампион няма да получава наказание и преместване на назад на стартовата решетка.

Съотборникът на Алонсо, Естебан Окон бе също толкова доволен от първия си работен ден в Саудитска Арабия. Французинът даде осмо време във втората свободна тренировка в Джеда.
Колкото повече време прекарваме на пистата, толкова по-добре разбираме баланса и  различните смеси на Пирели. Успяхме да видим как се държи автомобилът вечерта, тъй като пистата е много по-бърза в тези условия, сподели Окон.
В това отношение петъчният ден беше добър за учене. Ключът ще бъде да намерим подходящото място на автомобила за нощното състезание. Като цяло съм щастлив и се стремя да продължа да набирам скорост.“