Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо отхвърлил оферта от Ред Бул преди да обяви оттеглянето си

Алонсо отхвърлил оферта от Ред Бул преди да обяви оттеглянето си

31
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо е отхвърлил оферта да кара за екипа на Ред Бул, преди да обяви оттеглянето си от спорта. Това заяви испанецът пред британския Sky Sports.

След като Даниел Рикиардо обяви, че напуска „биковете“ в началото на август, в тима търсеха негов заместник, като изглежда са направили предложение и на Алонсо, което той е отхвърлил.

Говорител на Ред Бул отхвърли казаното от Алонсо. Обявеното от испанеца също противоречи сериозно на твърденията на спортния директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Преди Алонсо да съобщи за оттеглянето си и тимът да обяви, че Гасли ще замести Даниел, Хорнер каза, че едва ли би било разумно Ред Бул да привлече Алонсо, тъй като той създава хаос където и да отиде.

Самият Фернандо потвърди казаното преди няколко дни, че не се знае какво ще му донесе бъдещето, и че е възможно да се върне във Формула 1 един ден.

„Казвам чао, но кой знае – нещата може да се променят бързо, заяви Алонсо по време на пресконференцията на ФИА на Спа. – Оставям си вратата отворена, тъй като не знам какво ще се случи в бъдеще.“