Начало Списание Алонсо откри нова страница

Алонсо откри нова страница

45
0

Млад, модерен и приятен Фернандо Алонсо стана първият шампион от новото поколение пилоти, завладяващо полека Формула 1.
Естествено той заема най-важно място в настоящия ни брой с качествата си и на пилот, но и на човек, защото както каза Пат Саймънс: “Шампионите във всяка генерация си приличат в карането и в отношението към своя тим, но се различават най-малкото с поколението, от което идват”.
Алонсо просто е от ново по-меко време след истеричните години на Прост и Сена и битките на Михаел Шумахер.
Да, германецът е още в борбата и това е друга важна тема този месец, но дори да изкачи Еверест за осми път, след това пак ще дойде времето на Алонсо, Кими, Хуан Монтоя и останалите, които влязоха в спорта почти накуп в началото на новото десетилетие.
Самият спор на новото и старото още не е свършил и затова отделихме специално място на една голяма хронология на хегемонията, която току що завърши, а в един наистина приятен разговор с Вили Вебер от най-близкия кръг “Шумахер” разбрахме и какво ще правят те в най-близко време, защото краят на всяко нещо води до началото на друго.
Без голяма предистория започна обаче един различен шампионат – A1 GP, към който хвърляме поглед, защото най-малкото ще го следим през неизбежно настъпващите зимни дни.

Иван Тенчев