Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо получи „служебната“ си кола – DBX 707 за близо $300 000

Алонсо получи „служебната“ си кола – DBX 707 за близо $300 000

1904
0
Астън Мартин DBX 707
Астън Мартин DBX 707; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо официално е пилот на Астън Мартин от няколко дни, но отборът от Силвърстоун не скри с какво нетърпение го очаква още от момента на обявеното му привличане миналото лято. Екипът се грижи за двукратния световен шампион от самото начало на общата им работа. Алонсо получи новата си „служебна“ кола, която е забележителна – Астън Мартин DBX 707. Луксозният SUV струва $294 886.

DBX 707 е най-мощният и бърз SUV в света. Двигателят е от Мерцедес – туин турбо V8, 4 л със 700 к.с. Максималната скорост е над 313 км/ч. Ускорението до 100 км/ч отнема 3,1 сек – съвсем малко повече, отколкото е необходимо за смяната на гуми във Формула 1.

Първият DBX 707 бе произведен през май миналата година. Слизането му от поточната линия бе посрещнато с надежда за бъдещето на марката.

„Това е първият автомобил със завършен развоен цикъл под ръководството на Лорънс Строл. Затова DBX 707 е символ на една нова ера, но и на непокътнатите възможности на Астън Мартин да създава ултра луксозни и изключително като поведение и представяне на пътя автомобили“, бе коментарът по повод новата кола.

Алонсо написа, че очакванията му са били надхвърлени. Той определи DBX 707 като „мечтан автомобил“

Амбициите на Астън Мартин – и като автомобилен производител, и във Формула 1 – са огромни. Лорънс Строл, който е водещият акционер и в двете компании, иска да покори върха в Гран при и смята, че Алонсо ще помогне за това. Канадският милиардер е на мнение, че присъствието на титулувани пилоти като испанеца и доскоро Себастиан Фетел е съществен фактор за израстването на отбора и придобиването на шампионски манталитет. Заедно с това строи нова база със свръхмодерна инфраструктура.

Алонсо е известен с високите изисквания към отборите си. Той изрази положителни първи впечатления от болида на Астън Мартин, когато го кара в теста след последната надпревара в Абу Даби миналия сезон.