Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Преди 12 месеца се намирахме в по-силна позиция

Алонсо: Преди 12 месеца се намирахме в по-силна позиция

1679
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо направи анализ на представянето си през първия ден от състезателния уикенд в Бахрейн. Пилотът на Астън Мартин вярва, че „преди 12 месеца се е намирал в по-силна позиция.“ Алонсо също така не посмя да прави прогнози къде ще се намира спрямо своите съперници по време на състезанието.

Алонсо даде пето време в първата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн. Постижението в тази сесия обаче нямаше особено значение, тъй като температурите на въздуха и асфалта бяха по-високи.

Във втората сесия Алонсо даде трето време. Изоставането на испанеца беше с близо три десети спрямо Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион изненадващо финишира на първа позиция след края на вчерашния ден. Веднага зад него се нареди неговият съотборник Джордж Ръсел

Алоно бе попитан как се е чувствал след втората петъчна тренировка, при която условията бяха по-представителни.

„Очевидно не знаем какво правят другите. Просто изпълняваме нашата програма“, сподели Алонсо.  „Познаваме гумите доста добре от тестовете, така че жертвахме малко FP1,  използвайки медиум и се концентрирахме още повече върху представянето. В FP2 използвахме два комплекта софт и научихме малко неща за автомобила. Направихме и няколко промени в настройките, които ни удовлетворяват. Нека да да видим какво ще се случи днес, когато съберем всичко заедно в квалификацията. Това важи за всички“, добави пилотът на Астън Мартин.

Алонсо добави, че е трудно да се прогнозира къде точно се намира спрямо своите съперници. Двукратният световен шампион остана приятно изненадан от позицията си в подреждането.

„Определено съм малко изненадан, че сме малко по-нагоре в таблицата с времената. Това може да се промени драстично, особено ако нивото на гориво е различно от това на всички останали“, каза Алонсо. „Оставам спокоен. Доволен съм от промените в настройките, които направихме. Все пак смятам, че все още трябва да намерим повече ефективност.“

„Преди 12 месеца се намирахме в по-силна позиция. Това важи особено за Бахрейн. Нека да видим какво ще се случи през остатъка от уикенда. Влизам в първата квалификация за сезона позитивно настроен. Вече мисля за този много дълъг сезон. Със сигурност трябва да започнем силно. Това не се отнася само за Бахрейн. Трябва да гледаме напред и за следващото предстоящо състезание“, завърши Фернандо Алонсо.

Другият пилот на Астън Мартин Ланс Строл финишира вчерашния ден на осма позиция.

„Като цяло първият ден в Бахрейн беше солиден. Мисля, че направихме стъпка напред във втората тренировка. Автомобилът се чувстваше добре с промените в настройките, които направихме“, коментира Строл.

„Все още не съм разгледал изцяло темпото в дълъг пробег, но автомобилът се чувстваше доста добре, което е положително. Очевидно е все още е рано за прогнози. Не знаем какво са правили другите с нивата на гориво по време на сесията. Ще знаем много повече след квалификацията и самата Гран при“, добави пилотът на Астън Мартин.