Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън пред Ръсел и Алонсо във втората тренировка в Бахрейн

Хамилтън пред Ръсел и Алонсо във втората тренировка в Бахрейн

5223
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън оглави класирането във втората тренировка за Гран при на Бахрейн. Пилотът на Мерцедес завъртя най-бързата обиколка за 1:30.374 мин. Втори на около две десети спрямо Хамилтън финишира съотборникът му Джордж Ръсел. Трети остана Фернандо Алонсо с Астън Мартин.

Условията преди началото на втората тренировка за деня бяха коренно различни спрямо тези в първата. Температурата на въздуха беше 17 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 23. Шансовете за валежи отново бяха нулеви. Слънцето над Международната писта в Бахрейн вече бе залязло и отстъпи мястото си на многобройните лампи.

По-голямата част от пилотите излязоха на пистата веднага след светването на зеления светофар. Първи бяха Ботас и Жу. Финландецът записа и първата най-бърза обиколка в сесията. Постижението на Ботас обаче бързо беше подобрено от Сайнц, Перес и Льоклер. Пилотът на Ферари обаче беше изместен от Люис Хамилтън, Седемкратният световен шампион записа обиколка за 1:30.751 мин. с гуми софт. Същевременно Алонсо даде второ време и изпревари Льоклер

Хамилтън остана начело след първите 15 мин. от втората тренировка в Бахрейн. Втори на почти 3 десети беше Алонсо. Зад испанеца се намираха Льоклер, Верстапен, Перес, Сайнц, Строл, Ръсел, Хюлкенберг и Магнусен. В дъното на колоната бяха Пиастри, Жу и Норис. Тримата обаче бяха записали постиженията си със средно твърдите смеси на Пирели. Льоклер съобщи по радиото за възможен проблем с пода.

В следващите минути трасето ставаше все по-добро и позволяваше подобряване на времената. Това позволи на Хюлкенберг да даде второ време, преди да бъде изместен от Сайнц и Пиастри. Норис също направи обиколка, но допусна грешка при излизането от последния завой и загуби време. Същевременно Хамилтън записа още по-добра обиколка за 1:30.374 мин.

Хамилтън остана на върха след преполовяването на втората свободна тренировка в Бахрейн. Веднага зад него беше Ръсел. Третото място заемаше Сайнц, следван от Пиастри, Верстапен, Хюлкенберг, Строл, Алонсо, Льоклер и Перес. Пилотът от Монако се оплака от поведението на някои от своите колеги. Последните позиции пък бяха заемани от Ботас, Окон, Жу и Норис.

Във втората половина от сесията повечето пилоти правеха състезателни симулации. В сравнение между отделните сектори, Хамилтън беше най-бърз в първия и третия, а Пиастри- във втория.

В последните фаза на FP2 пилотите правеха състезателни симулации на пистата в Бахрейн. Следователно не настъпиха подобрения на времената в челото на таблицата. Хамилтън завърши сесията на първа позиция, следван от Ръсел и Алонсо. Четвърти и пети финишираха Сайнц и Пиастри. Верстапен даде шесто време. Седми и осми се класираха Хюлкенберг и Строл. Топ 10 допълниха Льоклер и Перес.