Начало Избрани Алонсо: Ред Бул и Верстапен са изключителни във всичко, което правят

Алонсо: Ред Бул и Верстапен са изключителни във всичко, което правят

1747
0
Фернандо Алонсо, Макс Верстапен
Фернандо Алонсо и Макс Верстапен; снимка: Виктор Алекян

Фернандо Алонсо похвали представянето на Макс Верстапен и Ред Бул от началото на сезона. Испанецът заяви, че те се справят по-добре във всяка област в сравнение с всички останали отбори на стартовата решетка.

Ред Бул се намира в невероятна серия. Отборът от Милтън Кийнс спечели последните 15 старта, като 14 от тях са през тази година. В същото време Верстапен записа 10 поредни победи. Така той счупи още рекорд, който преди това бе държан от Себастиан Фетел

Алонсо е най-близкият „преследвач“ на състезателите на Ред Бул. Двукратният световен шампион изостава със 194 точки от Верстапен и с 49 от неговия съотборник Серхио Перес. Испанският ветеран знае много добре, че третото място в шампионата е максимума, на който може да се надява. Според него, доминацията на Ред Бул и Верстапен показва, че те са по-добри във всяко отношение спрямо своите съперници.

„Ред Бул и Верстапен са изключителни във всичко, което правят. Те са като една добре смазана машина“, сподели Алонсо. „Ред Бул има най-бързия автомобил, който се грижи за гумите по-добре от останалите. Те имат най-добрите стартове и най-добрите спирания в бокса. Те са най-добрите във всяка област, която можете да пожелаете- най-добрата максимална скорост, най-добрата ефективност при ниска скорост и най-добрата делта на DRS. В момента няма нито един аспект на този автомобил, който да може да бъде сравнен с който и да е друг“, каза още пилотът на Астън Мартин.

Алонсо също така каза, че Макс се справя безупречно и има сериозно предимство на пистата.

„С Макс е почти същото. Той е най-добрият в квалификациите, най-добрият в състезанията и  най-силният в битките. Верстапен е най-добрият дори и при спиранията в бокса“, обясни Алонсо. „Вярно е, че смяната на четирите гуми за две секунди е рекорд. Ред Бул винаги спира най-бързо в бокса, а механиците вършат страхотна работа. Разбира се, пилотът също трябва да даде своя принос и никога да не прави грешка с позицията на автомобила и подобни неща“, каза още пилотът на Астън Мартин.

Алонсо също така призна, че в момента Верстапен не допуска никакви грешки и е на практика недосегаем

„Комбинацията Ред Бул-Верстапен е просто невероятна. Тя чупи всички тези рекорди за победи и други неща. Нека видим какво могат да направят другите и какво можем да направим ние, за да достигнем това ниво“, завърши Фернандо Алонсо.

Очакванията са Ред Бул да спечели всички състезание за годината. Това бе отречено от Кристиан Хорнер. Според британеца, все някога ще дойде ден, в който неговият отбор ще бъде победен. Същевременно д-р Хелмут Марко призна, че целта на „Червените бикове“ е да спечелят 100 % от надпреварите за сезона. Австриецът вярва, че това ще се случи, ако Ред Бул триумфира в Гран при на Сингапур.