Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Стартът със софт бе правилен избор

Алонсо: Стартът със софт бе правилен избор

1620
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Алпин

Фернандо Алонсо бе по-обсъждан след първата в историята на Формула 1 спринтова квалификация, отколкото класиралите се на първите три позиции в нея. Пилотът на Алпин бе 11-ти на грида, избра да потегли със софт и направи страхотен старт, изстрелвайки се до пето място. След няколко тура меките му гуми не вървяха толкова добре и загуби позиции от състезателите на Макларън. Пребори се обаче със Себастиан Фетел за седмото място.

„Беше добра сесия за нас и страхотно забавление“, коментира Алонсо

„Според мен направихме правилен избор да стартираме със софт и сега позицията ни за утрешното състезание е по-добра от тази, която имахме за спринта. Потеглянето ми бе добро и спечелих места в първите няколко завоя. След това загубих позиции от Макларън-ите, но в крайна сметка удържах седмото място. Мисля, че форматът е интересен, но има някои малки подобрения, които да се направят.“

Естебан Окон бе на 13-ти на грида и десети при карирания флаг. Французинът сподели, че е доста доволен от представянето си.

„Това е позицията, на която смятах, че трябва да съм вчера, така че в крайна сметка положителен резултат. Решението на тима за старт със софт бе добро, тъй като ми позволи бързо потегляне и спечелване на няколко места. Новият формат ми допадна, тъй като добави екшън и динамика към уикенда, както и известна несигурност. Утре имаме свободен избор на гуми и това ни дава възможност да сме гъвкави със стратегията“, допълни Окон.