Начало Избрани Алонсо ще даде всичко от себе си по време на уикенда в...

Алонсо ще даде всичко от себе си по време на уикенда в Силвърстоун

1073
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо коментира предстоящия състезателен уикенд във Великобритания. Пилотът на Астън Мартин заяви, че ще даде всичко от себе си, за да зарадва всички британски фенове по трибуните.

Гран при на Великобритания е наистина специално състезание за Астън Мартин. Отборът на Лорънс Строл е базиран недалеч от пистата Силвърстоун. На практика трасето е като домашно за екипа, който носи името на легендарния британски производител на луксозни автомобили

Вчера Астън Мартин обяви, че ще използва специална разцветка по време на домашната си Гран при. Британският отбор подписа договор с Valvoline Global. Компанията е новият доставчик на смазочни материали на екипа. За да отпразнува новото си сътрудничество, Астън Мартин реши да направи леки промени в окраската на своя болид този уикенд.

Алонсо е един от най-успешните действащи пилоти от F1 на Силвърстоун. Двукратният световен шампион спечели надпреварите тук през 2006 и 2011 г. Освен това той има още няколко подиума на емблематичното британско трасе.

Алонсо финишира на пета позиция в последната надпревара в Австрия. Състезателят на Астън Мартин нямаше толкова добра скорост и завърши зад Шарл Льоклер от Ферари и Ландо Норис от Макларън. Според думите на Алонсо, пистата Ред Бул Ринг така и не е паснала на болида на Астън Мартин.

Опитният испанец има по-големи очаквания за Силвърстоун и вярва, че трасето пасва по-добре на качествата на AMR23.

„Току-що се върнахме от Австрия, където спечелихме няколко добри точки като отбор в един предизвикателен уикенд със смесени метеорологични условия и формат със спринт.“

„Сега вниманието ни е насочено към домашното ни състезание на Силвърстоун. Винаги е страхотно да се състезаваш на тази историческа писта. Тази седмица бях в новия технологичен кампус на Астън Мартин. Всеки път, когато съм тук, усещам, че той е много впечатляващ и е вълнуващо място за работа. Това е истински сигнал за намеренията за бъдещето на отбора. Вълнувам се да видя какво можем да постигнем на това трасе, което се намира срещу нашата база. Надявам се да зарадваме британските фенове този уикенд“, добави Фернандо Алонсо.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл има три класирания в зоната на точките на Силвърстоун. Канадецът също иска да запише добър резултат в домашната Гран при за Астън Мартин

„Имаме голям късмет, че Силвърстоун е домашното състезание на отбора. Това е невероятна класическа писта, на която всички се наслаждаваме да караме и да се състезаваме. Това е много бързо трасе, тъй като през голяма част от обиколката се кара с пълна газ. Последователността „Маготс, Бекетс, Чапъл“ е една от най-добрите в календара. Карането през нея с тазгодишния автомобил ще бъде нещо специално“, коментира Строл.

„Този уикенд трябва да се съсредоточим върху това да запазим инерцията от Австрия, за да си върнем второто място в шампионата при конструкторите. Знам, че отборът ще продължи да натиска здраво. Разбира се, карането пред родна публика винаги е страхотна мотивация“, каза още Ланс Строл.