Начало Избрани Астън Мартин също използва специална разцветка във Великобритания

Астън Мартин също използва специална разцветка във Великобритания

944
0
Астън Мартин AMR23
снимка, Астън Мартин

Астън Мартин също използва специална разцветка във Великобритания. Отборът от Силвърстоун подписа договор с доставчика на смазочни материали Valvoline. Новото партньорство между двете компании ще бъде отбелязано върху болидите на Фернандо Алонсо и Ланс Строл този уикенд.

Днес Valvoline Global подписа договор с Астън Мартин. Дъщерното дружество на Aramco става дългосрочен официален партньор на британския екип в областта на смазочните материали. Астън Мартин реши да отпразнува този специален повод. Екипът ще постави червено-синьото V-образно лого на Valvoline върху капака на двигателя, въздушните кутии и предното крило на автомобила AMR23

Маркировката на американската компания ще продължи да присъства и през 2023 г. Тогава Астън Мартин се връща към използването на традиционната си ливрея.

По-рано тази година Aramco завърши поглъщането на Valvoline за 2.65 млрд. долара. Компанията от Саудитска Арабия е основен спонсор на Астън Мартин и партньор на F1.

Според шефа на отбора на Майк Крак, дългосрочното партньорство с новия доставчик на смазочни материали ще бъде от полза за преминаването на отбора към двигатели Хонда от 2026 г. нататък. Японският производител официално се връща в F1 при влизането на новите технически правила за задвижващите системи.

„Всички в екипа сме щастливи да приветстваме Valvoline Global като наш официален партньор за смазочни материали“, сподели Крак.

„От този уикенд Valvoline Global ще предоставя доказани в състезанията смазочни материали за нашия болид AMR23, за да спомогне за по-доброто представяне на пистата. Дългосрочното партньорство с Valvoline ще бъде от полза и за новото ни партньорство с Honda от 2026 г. Тогава ние ще използваме персонализирани смазочни материали“, добави шефът на Астън Мартин.

Астън Мартин става третият британски екип, който използва специална разцветка за домашната си Гран при след Макларън и Уилямс. Тимът от Уокинг вече представи еднократната ливрея на своя болид MCL60. Същевременно Уилямс тепърва ще представи оцветяването на FW45 по случай старт №800 в F1.

Valvoline има дълга история в моторните спортове. Компанията за смазочни материали е участвала активно в шампионати и серии като Индикар, НАСКАР и др. Valvoline също така има спорадично участие в F1 в края на 70-те, когато работи с тима на Лотус. Последно марката бе доставчик на смазочни материали на вече несъществуващия отбор на Мейнър/Маруся.