Начало Избрани Алонсо ще кара във втория ден тестове в Бахрейн

Алонсо ще кара във втория ден тестове в Бахрейн

1236
0
Фернандо Алонсо, Астън Матин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо ще кара във втория ден тестове в Бахрейн. Пилотът на Астън Мартин ще бъде зад волана на AMR23 и в двете петъчни сесии.

Алонсо участва във втората част от днешния първи ден предсезонни тестове в Бахрейн. Двукратният световен шампион пое управлението на автомобила на Астън Мартин от Фелипе Другович. Бразилецът кара в първата половина от днешния ден в Бахрейн и записа 40 тура. Настоящият шампион в F2 кара на мястото на Ланс Строл. Канадецът едва ли ще се включи в тестовете заради инцидент с тренировъчен велосипед

Алонсо даде второ време след края на днешните изпитания в Бахрейн. 41-годишният състезател направи страхотно впечатление с болида на Астън Мартин след като изостана със само 29 хилядни от времето на първия Макс Верстапен.

Това бе първа официална сесия за Алонсо като пилот на Астън Мартин. Испанецът направи няколко инсталационни обиколки на пистата Сахир преди да се прибере в бокса. Там той прекара повече от час заради вероятни технически пробеми, свързани с електрониката на AMR23.

Въпреки всички затруднения Алонсо излезе на трасето, даде второ време и направи 60 обиколки. Следователно испанецът събра възможно повече информация и продължи да се запознава с болида на Астън Мартин.

„Като цяло съм доволен от първия официален ден от тестовете в Бахрейн с AMR23. Като отбор постигнахме общо 100 обиколки. Това е силен старт за първия ден въпреки някои дребни проблеми, които трябваше да отстраних. Все още експериментираме с много различни неща. Всяка обиколка е важна и научаваме по нещо ново за автомобила при всяко излизане на пистата“, сподели Алонсо.

„Да карам за първи AMR23 беше страхотно и наистина ми хареса. Прекарах няколко обиколки в началото на деня, за да се запозная с това, че отново съм зад волана. Почувствах, че бързо набрах скорост и не след дълго отново влязох в добър ритъм“, добави пилотът на Астън Мартин.

Междувременно Фелипе Другович направи 40 тура зад волана на AMR23. 22-годишният състезател потвърди, че електрически проблем го е принудил да спре в зоната за сигурност в самото началото на сутрешната тестова сесия

„Имахме няколко проблема с електричеството. Всъщност проблемът беше един, но ни отне доста време, за да го поправим. Но в крайна сметка това беше доста просто и лесно нещо за поправяне“, каза Другович.

„След това започнахме да работим. Това бяха първите ми тестове за отбора на Астън Мартин, които бяха вълнуващи за мен. Тук съм, за да пожелая скорошно възстановяване на Ланс. Но от друга страна съм тук да се забавлявам и се опитвам да помогна на отбора.“

Другович не знае дали ще замени Строл и в първия старт за сезон 2023.

„В момента имам възможност да се състезавам. Все още не знам какво ще се случи. Отборът решава ден за мен. Така дори не знам какво ще се случи и в утрешния ден. Всичко зависи изцяло от състоянието на Ланс“, допълни резервният пилот на Астън Мартин.