Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ще минат още няколко състезания, докато въведем значителни подобрения в автомобила

Алонсо: Ще минат още няколко състезания, докато въведем значителни подобрения в автомобила

1883
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Спас Генев

Фернандо Алонсо призна, че Астън Мартин е направил крачка назад в последните два старта. Двукратният световен шампион призова екипът да си стъпи на краката и да подобри представянето си. Алонсо също така добави, че трябва да минат още няколко състезания, преди отборът да „въведе значителни подобрения.“

Астън Мартин представи сериозен пакет с актуализации в Имола, който включваше и нов под. Целта на тези новости беше да подобрят скоростта на AMR24 и да намалят изоставането спрямо екипите от челото

За нещастие, новостите не доведоха до очакваната крачка напред. Вместо това автомобилът на Астън Мартин стана много по-непредвидим и труден за управление както за Алонсо, така и за Ланс Строл. Двамата се оплакваха, че е трудно да се поддържа балансът на автомобила в завоите. Според тях колата презавива при влизане в завоя към недозавива в неговата среда.

Лошият баланс беше подчертан от необичайния инцидент на Алонсо в третата тренировка на Имола. Той на практика провали останалата част от уикенда на испанеца, който не взе никакви точки в неделната надпревара.

Астън Мартин имаше известни очаквания за Монако. Миналата година отборът от Силвърстоун се представяше много добре на градското трасе и дори се бореше за победата. Сега обаче шансовете за успех бяха на практика нулеви. Алонсо и Строл отново изпитваха сериозни затруднения. Двукратният световен шампион дори отпадна в първия сегмент от квалификацията на тясната улична писта.

Алонсо не беше никак удовлетворен от постигнатото в последните два старта в Имола и Монте Карло. От друга страна той вярва, че те са показали къде трябва да подобрен автомобила

„Тези два уикенда бяха от решаващо значение. Успяхме да разберем слабите си страни, да разберем автомобила и да видим къде да се подобрим“, заяви Алонсо.

„При трудните моменти винаги правиш повече изводи, отколкото в победите. Научаваме много за останалата част от годината, както и за 2025 и 2026 г. Тези две състезания бяха голям сигнал за събуждане. Вярвам, че оттук нататък ще бъде много добре за нас“, добави пилотът на Астън Мартин.

Алонсо не очаква Астън Мартин да направи внезапна крачка напред. Той разкри, че трябва да минат няколко състезания, преди да бъде представен следващ голям пакет с подобрения.

„[Имахме] някои съмнения след Имола и Монако, че не се движехме достатъчно бързо. Трябва да се опитаме да променим тази тенденция.“

„Ще минат още няколко състезания, докато въведем значителни подобрения в автомобила. Дотогава трябва да дадем всичко от себе си и да се подобрим на пистата и да постигнем резултати. Ще има по-добри и по-лоши дни. Въпреки това трябва да сме единни“, завърши Фернандо Алонсо.

Същевременно Строл също коментира трудностите за Астън Мартин в последните стартове.

„Със сигурност беше по-голямо предизвикателство [да се запази балансът на автомобила]. Имаше няколко презавивания на влизане, някои недозавивания в завоите и при каране по бордюрите. Това са обичайните неща, върху които трябва да се работи. Със сигурност имаме по-труден баланс в сравнение с миналогодишния автомобил“, обясни Строл.