Начало Избрани Aлонсо ще започне преговори за нов договор с Алпин по време на...

Aлонсо ще започне преговори за нов договор с Алпин по време на лятната пауза

894
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Aлонсо ще започне преговори за нов договор с Алпин след началото на лятната пауза. Испанецът заяви, че в момента е изцяло фокусиран върху състезанията в Австрия, Франция и Унгария. Едва след техния край той ще обсъди бъдещето си в тима от Енстън.

В момента Алонсо е най-възрастният пилот на стартовата решетка в F1. Двукратният световен ще навърши 41 години в края на този месец. Въпреки всичко, той няма намерение да се оттегля и иска да продължи партньорството си с Алпин. Настоящото споразумение с френския тим изтича в края на сезон 2022.

Досега не съм започнал никакви преговори, заяви Алонсо. Испанецът коментира бъдещето си в F1.

„Както казах, искам да продължа да се състезавам. Искам да се фокусирам върху оставащите състезания през месец юли.“

Предстоят ни още [три] надпревари. В тях трябва да спечеля възможно точки, защото в голяма част от изминалите състезания бях преследван от лош късмет.“

Първата част от настоящата кампания за пилота на Алпин наистина бе белязана от лош късмет и проблеми с надеждността на болида А522. След домашната си надпревара в Испания, Алонсо записа четири последователни завършвания в челната десетка. Миналият уикенд на Силвърстоун испанецът финишира на пето място, което бе най-добрият му резултат от старта на сезон 2022 в F1.

Шефът на Алпин Отмар Шафнауер потвърди, че френският екип ще проведе разговори с Алонсо след Гран при на Унгария.

Все още не сме започнали да водим сериозни разговори с Фернандо. Сигурен съм, че ще го сторим веднага след старта на лятната почивка“, каза Шафнауер.

Засега всички прогнози сочат, че Алонсо ще остане поне още един сезон в Алпин и отново ще си партнира с Естебан Окон. Междувременно младата надежда на тима Оскар Пиастри може да бъде изпратен под наем в екипа на Уилямс през 2023 г. Очаква се австралиецът да замени Николас Латифи. Договорът на канадеца изтича в края на този сезон и засега няма изблици, че той ще бъде удължен.