Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Третото място щеше да е заслужено

Алонсо: Третото място щеше да е заслужено

56
0

Без проблемите за Фетел, Алонсо щеше да завърши трети в Унгария. В крайна сметка обаче испанецът се класира втори. При поглеждане на най-бързите обиколки се вижда изоставане от 0,8 сек от болидите на Ред Бул.

„През целия уикенд бяха явно по-бавни от тях двамата“, обясни щастливия Алонсо. „Това не бе изненада и в състезанието. В сравнение с тях изглеждахме много бавни, но благодарение на характеристиките на пистата и техните проблеми, успях да спечеля втората позиция.

Това е добре за нас, но определено трябва да подобрим скоростта си и в квалификацията, и в състезанията. Трябва да гледаме реално на ситуацията. Бяхме прекалено бавни, за да се борим с тях. В крайна сметка постигнахме добър резултат, но трябва да продължим да натискаме, за да подобрим представянето си.

Определено не вярвах, че ще взема втората позиция. Третото място щеше да е заслужено. Бях трети в тренировките и в квалификацията. Третото място очаквах и в състезанието.

Направих добър старт и почти успях да преборя и двата Ред Бул-а. В крайна сметка това се оказа невъзможно. Второто място бе максимума на старта. Влязох в бокса с надеждата да задържа втората си позиция. Но тогава Марк направи чудесен стинт, 40 обиколки с постоянно темпо и без никакви проблеми с меките гуми. Това определено ни изненада много.

И ние не бяхме достатъчно бързи, за да проработи стратегията ни. В крайна сметка обаче бяхме щастливци. Фетел бе зад мен 40 обиколки с темпо 1-2 секунди по-добро от моето. Добре, че на тази писта изпреварванията са почти невъзможни. На нормална писта щеше да е невъзможно за мен да остана втори.“