Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Канада ще разберем какъв реално е прогресът ни с F2012, смята...

В Канада ще разберем какъв реално е прогресът ни с F2012, смята Алонсо

84
0
Фернандо Алонсо

Гран при на Канада ще е истински тест за това какъв реално е прогресът на Ферари с F2012, смята Фернандо Алонсо.

Промените в F2012 бяха насочени в няколко области, в които не бяхме особено силни в началото на сезона. Канада ще е добър тест, тъй като там ще разберем колко сме напреднали. Затова се надявам колата ни да е конкурентоспособна там – заяви двукратният световен шампион в поредното издание на Ферари Нюз.

Испанецът е начело в класирането при пилотите след шест старта. Той обаче признава, че това може да е добра отправна точка за останалата част от първенството, но не и повод за успокоение в Скудерията.

Чудесно е да съм начело в шампионата, но крайната цел е титлата в края на сезона, а той е чак през ноември. Знаем колко е дълго първенството. През първите шест надпревари спечелихме достатъчно точки, за да сме сред лидерите до момента и да водим в класирането, но сме наясно, че трябва да станем още по-добри, колата да е по-бърза, да се трудим упорито и да не допускаме грешки. Нужно ни е постоянство, каквото през 2012 г. очевидно не е лесно да се постигне. Надявам се всичко досега да е било добра отправна точка за останалата част от шампионата – каза още Алонсо. – Що се отнася до следващия старт, то е ясно, че когато стартовете са в Европа, за отбора е малко по-лесно да прави нови части за отделните състезания, понякога и в последния момент. За Канада е нужна малка промяна в подготовката, за да сме наясно няколко дни предварително с какви новости ще разполагаме там.

Фернандо сподели също така очакванията си за започващото скоро европейско първенство по футбол, в което той ще подкрепя сънародниците си от Испания.