Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: В момента, в който натиснах спирачката, бях пътник

Перес: В момента, в който натиснах спирачката, бях пътник

5867
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес катастрофира в началото на Q1 и отпадна от квалификацията за Гран при на Австралия. Мексиканският пилот на Ред Бул бе изключително недоволен от този развой. Той имаше проблеми с колата си още от последната свободна тренировка, които не бяха отстранени за квалификацията.

„Беше наистина лош ден. Ужасен. Още в третата тренировка се появи този проблем. Накрая мислехме, че сме го отстранили. Не бяхме. Надявам се да стане до утре. Иначе ще е особено трудно състезание“, каза той

„Не искам да навлизам в подробности, не си струва. Беше изключително трудно да направя каквото и да е на пистата. В момента, в който натиснах спирачката, бях пътник. Трябва да прегледаме всичко като тим и да поправим нещата заедно“, допълни Перес.

„Нещо местеше спирачния баланс твърде напред при спиране. Само се надявам да го оправим за утре, за да мога да минимизирам щетите. Напълно се доверявам на отбора си, че ще успеем да превъзмогнем проблема и ще имаме силно състезателно темпо. Просто не може да се кара така“, каза още той.

В Ред Бул проверяват какъв е бил проблемът. Кристиан Хорнер каза, че денят наистина бе ужасен за Перес. Според Хелмут Марко проблемът бил с режимите на двигателя

„Мисля, че заради това бе несигурен и се изпързаля“, добави съветникът на екипа на Ред Бул.

„Може и да са били неоптимални настройки, но беше несигурен, хвърли се необмислено. Но този уикенд нямаме проблеми с издръжливостта. Беше от фините настройки на режимите на двигателя. Това само по себе си няма нищо общо с издръжливостта. На тази писта се изпреварва трудно. Така че трябва да сме доволни, ако Перес стигне утре до точките“, каза Марко.

„Ужасният ден на Чеко започна от сутринта. Закъсня за теглене. Имаше намерение да проведе последната тренировка по различен начин спрямо Макс [Верстапен]. Не искаше да прави дълга серия, а две по-кратки. Още при началното излизане проблемът се прояви. Сега проверяваме информацията дали нещо в двигателя е допринесло за тази ситуация“, добави Хорнер.