Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо вярва, че е в списъка на Ред Бул ако Верстапен си...

Алонсо вярва, че е в списъка на Ред Бул ако Верстапен си тръгне: По-добре е да си в тази листа, отколкото в други

4124
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо вярва, че е в списъка на Ред Бул за евентуален заместник на Макс Верстапен в случай, че нидерландският пилот реши да си тръгне от там. Слухове за подобна възможност се тиражират през последните няколко дни. Причината за тях е скандалът с Кристиан Хорнер и крайно влошените отношения между англичанина и Йос Верстапен. Твърди се, че бащата на Макс вече е казал, че синът му може да си тръгне от Ред Бул ако Хорнер остане начело на тима.

Във връзка точно с приказките от последните дни Алонсо бе попитан дали е в списъка на Ред Бул, ако Макс Верстапен си тръгне от отбора от Милтън Кийнс.

„През последните два-три месеца има страшно много слухове и е трудно да се вярва на всичките. Но вярвам, че съм в списъка, защото в момента нямам договор. По-добре е да си в този списък, отколкото в други такива“, отговори Алонсо

Испанецът има предвид, че настоящият му контракт изтича в края на настоящия сезон. За него се говори и като възможен кандидат за Мерцедес, където ще се освободи кокпит с напускането на Люис Хамилтън. Алонсо обаче настоя, че е твърде рано на настоящия етап да се говори за това къде би карал догодина.

„Първо трябва да реша дали искам да се състезавам. Ако взема това решение, то ще се дължи на вярата ми, че имам шанс да печеля състезания“, заяви двукратният световен шампион.

Алонсо бе помолен да коментира и обвиненията срещу Мохамед бин Сулайем

Президентът на ФИА е разследван заради сигнал, че е повлиял на резултата от миналогодишната Гран при на Саудитска Арабия с желанието си наказанието точно на испанеца да бъде отменено. Алонсо се опита да отбие въпроса.

„Твърде много се говори за неща извън пистата, защото случващото се на трасето в момента не е особено вълнуващо. Една кола спечели последните 72 Гран при и доминира горе-долу от три години. Когато се случва подобно нещо в спорта, дейността извън пистата се засилва сериозно. Това е разследване на ФИА и ние трябва да уважим изводите, до които то ще достигне. Да видим докъде ще стигнат, но нищо от това не зависи наистина от нас. Трудно е да се коментира, защото всеки ден излиза нов слух“, каза Алонсо.