Начало Избрани Алпин все още се надява да завърши четвърти при конструкторите

Алпин все още се надява да завърши четвърти при конструкторите

511
0
Алпин А523
снимка, Алпин

Алпин все още се надява да завърши четвърти при конструкторите. Това заяви техническият директор Мат Харман. Според него няма причина, която да попречи на отбора от Енстън да защити постижението си от миналата година.

Алпин си постави много амбициозна цел преди началото на сезона. Френският отбор искаше да защити четвъртото място при конструкторите, на което финишира в края на сезон 2022. Тогавашният главен изпълнителен директор Лоран Роси също така се надяваше Алпин да намали изоставането си спрямо водещите тимове

Понастоящем Алпин заема шестото място при конструкторите. Френският отбор има сериозно изоставане спрямо Ферари и Макларън. Французите се представят изключително колебливо от началото на годината. Най-добрият резултат за Алпин бе трето място на Естебан Окон в Монако. Това обаче бе последвано от серия със слаби резултати, включително двойно отпадане във Великобритания и Унгария. Това позволи на Макларън да се откъсне напред и да се затвърди на петото място в шампионата на конструкторите.

Алпин така и не успява да оправдае собствените си очаквания. Френският отбор сблъсква и със значителни сътресения зад кулисите. През последния месец Алпин се раздели с ключови фигури като Отмар Шафнауер, Алан Перман и Пат Фрай. Това нанесе сериозен удар и увеличи напрежението върху отбора.

Резултатите на Алпин бяха все по-лоши и по-лоши в последните няколко старта. Това накара техническият директор Мат Харман да търси причините, довели до този сериозен спад в представянето.

„Не можем да въвеждаме големи подобрения на всяко състезание.  В началото на сезона сложихме много нови части в колата, докато нашите конкуренти започнаха малко по-късно своето развитие. Затова ние си взехме малко почивка“, сподели Харман.

„Третият етап от развитието ни започна с предното крило, което беше продължено в Спа, където бе представен нов под. Надяваме се, че това скоро ще се отрази положително и на резултатите на пистата“, продължи техническият директор на Алпин.  „Не сме променили целите си. Искаме да бъдем четвъртият най-добър отбор и не виждам причина да не успеем да го направим до края на сезона.“

Харман разкри, че Алпин ще продължи да въвежда актуализации през втората половина на сезона. Британският инженер също така обясни, че отборът вече работи усилено върху колата за догодина.

„Ще видите подобрения и след лятната ваканция. Започнахме работа по новия автомобил през 40-ата седмица на миналата година и дори преди първото състезание на автомобила за 2023 г. Това е толкова често срещано явление в нашия бизнес днес. Процесът на проектиране на A524 вече е в разгара си. След края на паузата ще седнем и ще решим кога да разпределим по-голямата част от ресурсите си за следващата година.“

Харман също така потвърди, че Алпин ще се развива в рамките на бюджетния праг от $135 млн

„С бюджета, който ни беше даден, успяхме да пуснем в експлоатация новия си автомобил. Ето защо не се наложи да съкращаваме нищо от бюджета си за развитие и все още се движим по график.“

„Ние правим почти всичко на място. Предвиждаме бюджет за ходова част, която ще осигури по-добро време за обиколка. Това е доста по-евтино, отколкото да се изработва от външни изпълнители“, завърши техническият директор на Алпин.