Начало Рали Ал-Раджи пропуска Португалия и Гърция след катастрофа в Саудитска Арабия

Ал-Раджи пропуска Португалия и Гърция след катастрофа в Саудитска Арабия

24
0
Михаел Ор,Язид Ал-Раджи

Язид Ал-Раджи ще пропусне поне два кръга от шампионата на WRC2 – в Португалия и Гърция – вследствие на претърпяна лоша катастрофа по време на кроскънтри рали в Саудитска Арабия. Пилотът спечели битката в класа си във втория кръг от световното първенство (Швеция) и се надяваше да надгражда над това представяне в следващите кръгове.

Ал-Раджи водеше в Хаил Интернешънъл Рали, когато Хамър-ът му се приземи лошо при скок от върха на над 6-метрова пясъчна дюна. Ал-Раджи и навигаторът му Алекс Уинок са със счупени прешлени вследствие на удара. Саудитецът ще бъде оперират днес в Рияд. Контузиите на ко-пилота му не изискват хирургическа намеса и той успя да се върне у дома във Франция.

Язид доближи дюната, мислейки, че следите означават спускане от другата страна. Стигайки върха й обаче, видя, че е свободно падане. Колата буквално летя 7-8 метра преди да падне с предната част надолу. Язид и Алекс излязоха от автомобила, но още там изпитваха болки – обясни ситуацията WRC-навигаторът на Ал-Раджи Михаел Ор. – Язид е в стабилно състояние и нямаше нужда от спешна операция. Чуваме се ежедневно, той е спокоен и в добро разположение на духа. Познавам го и съм наясно, че ще натиска за възможно най-ранно връщане на трасе, стига да е възможно от физическа гледна точка. Но засега няма да кара. Понастоящем смятаме, че ще е извън отсечките три-четири месеца. Не очаквам да се върне преди рали Финландия – допълни той.