Начало Рали Андерсон все пак ще участва в рали Италия

Андерсон все пак ще участва в рали Италия

36
0
???-????? ????????

Пер-Гунар Андерсон ще се завърне за участие в още един кръг от световния рали шампионат тази година – рали Италия (5-8 май).

30-годишният пилот се представи на ниво в първия старт от WRC за сезон 2011 – рали Швеция. Той спечели 4 скоростни отсечки и финишира 7-и в крайното класиране. Въпреки успеха си обаче Андерсон няма постоянно пилотско място в шампионата поради липсата на спонсори.

В Италия Пер-Гунар Андерсон все пак ще има шанс да се състезава. Причината е, че почитателите на пилота събраха средства, с които той участва в домашното си рали в Швеция. От общата сума обаче останаха пари и по тази причина те са пренасочени за участието на Андерсон в Италия.

Навигатор на Пер-Гунар Андерсон ще бъде Емил Акселсон. Двамата ще се състезават с Форд Фиеста RS WRC.

– Изглежда, че ще караме направо на шейкдауна, така че няма да бъде лесно – коментира Андерсон. – Надявам се да бъда сред най-добрите частни пилоти и близо до резултатите на заводските пилоти. Но те навъртяха километри в много макадамови ралита до момента, а ние не сме правили нищо, въобще не сме тествали. Ще се надявам да седна в колата и да имам добро усещане. Всичко е възможно.