Начало Рали Анди Приол тества рали автомобила на Мини

Анди Приол тества рали автомобила на Мини

35
0
Анди Приол

Тест с рали автомобила на Мини проведе трикратният носител на титлата в световния шампионат за туристически автомобили Анди Приол.

Изпитанията се състояха на тест трасето на Продрайв (екипът, който ще отговаря за програмата на Мини в световния рали шампионат) край Бънбари, Великобритания. Те бяха организирани по предложение на шефа на тима Дейвид Ричардс. Освен това Приол е заводски пилот на BMW и отявлен привърженик на рали спорта.

По време на изпитанието Анди Приол получаваше инструкции лично от тутулярния пилот на Мини – Крис Мийк.

Беше забавно – сподели след края на теста Приол. – Бе чудесно, че Крис Мийк присъстваше и ми показа основните неща. Освен това той бе достатъчно смел да седне до мен в колата, докато карам. Това наистина е прекрасен, малък автомобил и съм сигурен, че програмата ще бъде успешна. Това бе чудесна възможност и не мога да изкажа колко съм благодарен на Дейвид Ричардс, че ми предостави подобен шанс. Но преди някой да започне да спекулира, че се прехвърлям от пистовите състезания в рали спорта, трябва да изясня, че това бе един единствен тест и не мога да си се представя да отида в рали надпреварите на този етап от кариерата си.