Начало Top Moto News Андреа Довициoзо: Жоан Мир е най-силният претендент за титлата

Андреа Довициoзо: Жоан Мир е най-силният претендент за титлата

200
0
Довициозо
Андреа Довициозо, снимка Ред Бул Контент Пуул
Андреа Довициозо смята, че Жоан Мир е фаворит за титлата през сезон 2020. Мир завърши трети в първата надпревара на пистата Арагон , а победител бе неговия съотборник в тима на Сузуки Алекс Ринс. Това е втори двоен подиум за японската марка тази година след този в Каталуния.

Довициозо стартира от 13-та позиция в първото състезание на Моторланд Арагон и финишира седми. Италианският състезател има една победа през настоящия сезон и е четвърти във временното класиране, изоставайки с 15 точки от лидера Жоан Мир.

„В момента Мир е сериозен претендент за короната, защото е допуснал най-малко грешки. Титла се печели с постоянство, не само с победи. Сузуки има най-добрия мотор на стартовата решетка. Битката с тях ще е много трудна, но тази година може да стане всичко. Видяхме какво се случи с Куартатаро“, заяви Дови.

„Скоростта ми в надпреварата бе добра, но имах проблеми с гумите и останах извън топ 5. Надявам се във второто състезание на Арагон да се представя по-добре и да се доближа до Мир „, сподели Довициозо.